Angel Has Fallen - Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 121 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Ric Roman Waugh 

Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Morgan Freeman, Danny Huston, Michael Landes, Tim Blake Nelson, Nick Nolte, Piper Perabo, Jada Pinkett Smith, Lance Reddick, Mark Arnold, Frederick Schmidt, Joseph Millson, Ori Pfeffer. 

O επιτετραμμένος του Λευκού Οίκου μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ κατηγορείται άδικα για την αιματηρή απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ και τίθεται υπό κράτηση. Ωστόσο καταφέρνει να δραπετεύσει κάτω από πολύ σκοτεινές συνθήκες και να ξεκινήσει ένα μοναχικό αγώνα επιβίωσης και ανακάλυψης των πραγματικών ενόχων. Ποιος θα σταθεί στο πλάι του και θα τον βοηθήσει να καθαρίσει το όνομά του και να σώσει την οικογένειά του και τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο;

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ επιστρέφει για 3η (και μάλλον τελευταία) φορά στο κοστούμι του σκληροτράχηλου μυστικού πράκτορα Μπάνινγκ, ένα είδος δευτεροκλασάτου Τζειμς Μποντ με ολίγη από Τζέισον Μπορν και Ράμπο, και τα βάζει με την υπηρεσία, το FBI και τη μοίρα του σε μια περιπέτεια που φωνάζει από το πρώτο πεντάλεπτο την προβλεψιμότητά της. 3 ολόκληροι καινούργιοι σεναριογράφοι που ανέλαβαν να γράψουν το στόρι με βάση τους χαρακτήρες των προηγούμενων ταινιών του franchise δεν κατάφεραν να προσθέσουν καμία πρωτότυπη ιδέα σε μια πλοκή ξεπερασμένη και χιλιοειδωμένη. Πόσες φορές να δούμε τον Αμερικανό Πρόεδρο να κινδυνεύει, να διασώζεται και να βγάζει λόγους γεμάτους σοφία και δύναμη; Πόσοι μυστικοί πράκτορες-αντίτυπα από το ίδιο καλούπι να γίνουν κινηματογραφικοί ήρωες; Και ας πούμε ότι, εντάξει να το ξαναδούμε το έργο σε παραλλαγή. Τι παραλλαγή όμως θα είναι αυτή; Βελτιωμένη, φρέσκια, με νέες ιδέες ή μια από τα ίδια και χειρότερα όπως είναι η περίπτωση της πτώσης του Φύλακα Άγγελου.

Ο Ρικ Ρόμαν Γουό, παλιός και έμπειρος κασκαντέρ που πέρασε στη σκηνοθεσία, διευθύνει τη δράση με νεύρο, ένταση και σωστό ρυθμό αλλά σενάριο, διάλογοι και κακό casting δεν βοηθούν. Οι ηθοποιοί, αβοήθητοι μέσα στη θάλασσα των κλισέ, μοιάζουν να εκτελούν τις κινήσεις με το νου περισσότερο στην αμοιβή, με τον Μόργκαν Φρίμαν μόνο διασωθέντα χάριν της πείρας και του φλέγματος που τον διακρίνουν. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ προσπαθεί να προσδώσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε ένα χαρακτήρα που αν συναντούσες στο δρόμο θα άλλαζες ενστικτωδώς πεζοδρόμιο, ωστόσο σπάνια ξεφεύγει από τη μανιέρα. Κερασάκι στην τούρτα η δίωρη διάρκεια που κάνει το φιλμ να μοιάζει ατελείωτο. Η μόνη πραγματικά πρωτότυπη στιγμή έρχεται με τους τίτλους τέλους όμως είναι πολύ αργά τότε. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 12.09.19