Ready or Not ? - Είσαι Έτοιμος;

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 95 λεπτά 

Είδος: Σάτιρα Τρόμου 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett 

Πρωταγωνιστούν: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Nicky Guadagni, Elyse Levesque, John Ralston, Liam MacDonald, Ethan Tavares. 

Η όμορφη Γκρέις ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πολύμηνη σχέση της με τον Άλεξ, γόνο πλούσιας οικογένειας βιομηχάνων, με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στην οικογενειακή έπαυλη.  Μετά από την τελετή όμως θα ακολουθήσει ένα άλλο τελετουργικό μύησης στην εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ, προκειμένου να «ολοκληρωθεί» η εισδοχή της νέας νύφης σύμφωνα με τις οικογενειακές παραδόσεις. Κάτι σαν κρυφτούλι αλλά σε τόνους πιο σκοτεινούς και μακάβριους που η Γκρέις θα προσπαθήσει με κάθε μέσον να κερδίσει για να ξεφύγει από τις παράξενες διαθέσεις τους, ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα.

 

Ένα νεαρό σκηνοθετικό δίδυμο με κανιβαλική διάθεση, άριστες σινεφίλ γνώσεις και αδιαφορία για τα στεγανά των ειδών μας προσφέρει μια ανατρεπτική και επιτηδευμένα κακή βερσιόν της Δυναστείας σε συνδυασμό με παρωδία του Μωρού της Ρόζμαρι, φτιάχνοντας το τέλειο μεταμοντέρνο companion piece για κλασσικές παρωδίες όπως η Πρόσκληση σε γεύμα από υποψήφιο δολοφόνο. Μόνο που αυτή τη φορά παρακολουθούμε μια Πρόσκληση σε γάμο από υποψήφιους δολοφόνους που σατιρίζει άγρια τις ανώτερες τάξεις της Αμερικής αλλά και την απληστία που βρίσκεται στην καρδιά του American way of life.

Αν δεν το τσακίσουν στα sequel μέχρις εξαντλήσεως, στο μέλλον θα είναι διάσημο για τις άπειρες σκηνές kitsch ανθολογίας και τους σπαρταριστά κακούς διαλόγους που προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Σαμάρα Γουήβινγκ, της γνωστής Αυστραλιανής οικογενείας (Θείος της ο Χιούγκο του Matrix) περνάει υπέροχα (κι εμείς μαζί της) ως υποψήφια νεκρή νύφη-ξανθό υποκατάστατο της Μάργκοτ Ρόμπι. Ένοχη απόλαυση… 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 12.09.19