Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΠίτες - Ζύμες

Βασική ζύμη πίτσας


Υλικά για 8 μερίδες

350 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη

300 ml χλιαρό νερό

1/2 κ.γλ. αλάτι

1/4 κ.γλ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη να αφρίσει. Κατόπιν προσθέστε και το ελαιόλαδο.

2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατέψτε το μαζί με το αλάτι. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το νερό.

3. Ζυμώνετε για 6-7 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

4. Ζυμώνετε ξανά για λίγα λεπτά. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι μια επιφάνεια και ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη δίνοντας της διάμετρο περίπου 30 εκ. και πάχος 1 εκ.

5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί και καλύψτε την με τα υλικά της αρεσκείας σας.

6. Ψήστε τη σε δυνατό φούρνο 200°-210° C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Hints & Tips

Τοποθετήστε τα υλικά της γέμισης σε ίσες αποστάσεις και συμμετρικά για ένα ομοιόμορφο ψήσιμο και καλή εμφάνιση.

Το ελαιόλαδο βοηθάει τη ζύμη να πάρει τραγανή υφή.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 4.7/5