Happy Birthday Ελλάς

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδέχεται το φαινόμενο Ζωζώ Σαπουντζάκη σε μια ζωντανή μουσική παράσταση στο θέατρο "Αθηνά". Μαζί του μια δυνατή ομάδα, έτοιμη να ευχηθεί "Happy Birthday ΕΛΛΑΣ" σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό show, που έρχεται να γιορτάσει την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας ...Ασυναρτησίας!

Η πραγματική ταυτότητα του 'Έλληνα δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι  αλλά και... βαθιά ψυχή. Με ήρωες, τους «Ελληναράδες» διακοσίων ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας. 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η παραγωγός εταιρεία Marossoulis Productions στο Θέατρο, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η «Βασίλισσα» Ζωζώ Σαπουντζάκη αλλά και όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές και συντελεστές υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του Τύπου για να τους δώσουν… επί σκηνής μια πρώτη γεύση, λίγο πριν την Πρεμιέρα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Και τι γεύση! Μια μουσική εισαγωγή-έκπληξη με την εξαιρετική Σοφία Κουρτίδου να κατακτά τους πάντες με το ταλέντο της αλλά και απολαυστικά αποσπάσματα με όλο το θίασο επί σκηνής και φυσικά την ακούραστη Ζωζώ να τραγουδάει, γεμίζοντας τη σκηνή με τη λάμψη της.   

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει για την παράσταση: «Επιδιώκουμε το “ζωντανό” θέατρο, ένα θέατρο που θα διαδράται στην καθημερινότητά του, που θα αλλάζει, θα εξελίσσεται, που θα ενσωματώνει τις αντιδράσεις των θεατών. Στοχεύουμε και στη διάδραση με τους θεατές, θέλοντας έτσι να κάνουμε την παράσταση ζωντανή με κάθε έννοια. Δε θα γίνονται ποτέ τα ίδια πράγματα πάνω στη σκηνή. Και αυτό με απόλυτη συνείδηση του τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε και με πολλή χαρά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουμε» 

Μουσική παράσταση-υπερθέαμα με στοιχεία επιθεώρησης, μεταμοντέρνο διαδραστικό vaudeville, όπως και να το πεις, κάτι καλό έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνά και σύντομα θα μπορούμε να το απολαύσουμε… 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: (με αλφαβητική σειρά) : Αντώνης Ανδρικάκης, Μιχαήλ  Άνθης, Νίκος Κεραμίδας, Ντίνος Σπυρόπουλος, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ζουγανέλη

Σκηνικά – Κοστούμια:  Μιχάλης Σδούγκος

Βοηθός σκηνογράφου:  Σωτήρης Υφαντής

Σχεδιασμός φωτισμού:  Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βίντεο:  Πάνος Ζενίδης

Χορογραφίες: Νικολέττα Τρίκη

Πιανίστας: Θαλής Τριανταφύλλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζουγανέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάνια Ρόκκα

Παραγωγή: Δημητρης Μαροσούλης - Θοδωρής Μαροσούλης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Ζωζώ Σαπουντζάκη

και οι: Άβα Γαλανοπούλου, Γιώργος Χατζής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ερμόλαος Ματθαίου, Βασίλης Γιακουμάρος, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Μπούμπας και Σοφία Κουρτίδου.

ΙΝΦΟ

HAPPY BIRTHDAY ΕΛΛΑΣ

Από 25 Οκτωβρίου 2019

Παραστάσεις & Ώρες έναρξης:

Τετάρτη 19:15,

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 & 21:00

Κυριακή 19:15

Διάρκεια: 180' (με διάλειμμα) 

Τιμές εισιτηρίων : 12  - 20 € 

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-athina/happy-birthday-ellas/

και στο ταμείο του θεάτρου 

Facebook : Marossoulis Productions  https://www.facebook.com/TheatroAthina/ 

Instagram: Marossoulis Productions 

Επικοινωνία: Φαίη Κυριακοπούλου 6944868189

[email protected]  

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

Πατησίων και Δεριγνύ 10, Κυψέλη

Τηλ. κρατήσεων: 2108237330