Η Αφεντούλα Ραζέλη φέρνει το Ελληνικό Τραγούδι στην Ελβετία

 

Το Ελληνικό λογοτεχνικό περιοδικό Διά.Λογος, που εκδίδεται στην Βέρνη της Ελβετίας από τον ομώνυμο Σύλλογο για την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, γιορτάζει τα 15 χρόνια της έκδοσής του. Για ένα τόσο αξιόλογο περιοδικό που προάγει το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό παρουσιάζοντας σπουδαίους εκπροσώπους από τον Ελλαδικό χώρο, τι καλύτερο από μια συναυλία ελληνικής μουσικής για να γίνει τέλεια η γιορτή!

Η υπεύθυνη του περιοδικού, Δήμητρα Χαλαζιά, δημοσιογράφος ακάματη με κουλτούρα και βαθιά γνώση του ελληνικού πολιτισμού, κάλεσε την Αφεντούλα Ραζέλη, παλιά γνώριμη των ανθρώπων του Συλλόγου, να ταξιδέψει πέρα από τις Άλπεις για να μεταφέρει με την γλυκιά και αισθαντική φωνή της, το ελληνικό μουσικό πνεύμα μέσα από κλασσικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια της πατρίδας μας. 

Η Αφεντούλα Ραζέλη γεννήθηκε με τη μουσική, βαθιά, ριζωμένη μέσα της. Φωνή ζεστή, μελωδική, με ιδιαίτερα χαρακτηριστική χροιά που ξεχωρίζει. Αγαπημένη τραγουδίστρια της γενιάς της, με υψηλή μουσική αισθητική, ύφος διαχρονικό και ερμηνεία συγκλονιστική. Μα, πάνω απ ́όλα, ένας άνθρωπος με σπάνιο ήθος και μία καλλιτέχνης που, στη μακρόχρονη πορεία της, υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι με σεβασμό, αξιοπρέπεια και συνέπεια στις επιλογές της, τόσο τις δισκογραφικές όσο και στις live εμφανίσεις της.

Η Αφεντούλα Ραζέλη είναι μία σταθερή αξία στο μουσικό στερέωμα. Ένα σπάνιο “μουσικό διαμάντι”, που καθηλώνει το κοινό με τις “νότες των λυγμών” της ψυχής της. Με τη ξεχωριστή και σπάνια χροιά της, το πηγαίο συναίσθημά της και τις, προσεκτικά, διαλεγμένες επιλογές της, δημιούργησε την προσωπική φωνητική της “γλώσσα”.

Ο  τρίτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο ABROAD/Εκτός Συνόρων, περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις από προηγούμενες συναυλίες της στην Ελβετία. 

Οι 2 επερχόμενες συναυλίες, που θα διεξαχθούν το προσεχές σαββατοκύριακο-μία στη Βέρνη στις 26 και μία στη Ζυρίχη στις 27 Οκτωβρίου- διοργανώνονται από το BLEevents, τον Μarcel Grimbuhler και την Αθηνά Σαββοπούλου.

Μαζί με την Αφεντούλα θα βρίσκονται επί σκηνής ο εξαιρετικός Δήμος Βουγιούκας με το ακορντεόν του και η Βασιλική Γεραλή.