Countdown – Αντίστροφη μέτρηση

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Είδος: Τρόμου 

Βαθμολογία:

Σκηνοθεσία: Justin Dec 

Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Bateman, Peter Facinelli, Dillon Lane, Tichina Arnold, Tom Segura. 

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ζωής. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά. 

Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες; Αυτή είναι μια υποθετική ερώτηση που απευθύνουν στο νεανικό κοινό τους οι δημιουργοί αυτού του multiplex horror φιλμ β΄κατηγορίας (αλλά πολύ β’). Ε βέβαια θα την κατέβαζαν! Για να διασκεδάσουν με την πλάκα ίσως ενός απατεώνα. Όπως απατεώνες είναι και οι δημιουργοί του φιλμ που παίρνουν μια έξυπνη ιδέα και αντί να την αναπτύξουν πρωτότυπα και εμπνευσμένα και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες για δημιουργία μιας horror κοινωνικής σάτιρας, επαναπαύονται στο αναμάσημα των κλισέ του εφηβικού horror για multiplex σαββατοκύριακα και τα απανωτά μπου, τις θρησκευτικές ενοχές και τις ασυνάρτητες μεταφυσικές απιθανότητες.

 

Αδύνατο σενάριο και πλημμελής καθοδήγηση του καστ που γράφει εμφανώς στο κούτελο τη φράση «εδώ είμαστε και ήρθαμε να σας τα πάρουμε».

Κι αυτό το φιλμ κρίθηκε Κατάλληλο από 12. Θα έπρεπε να συμπληρώσει η Επιτροπή και Ακατάλληλο πέραν των 18. Έλεος! Joker που θέλετε… 

Διανομή: Word of Mouth (σε συνεργασία με την Odeon) 

Στις αίθουσες από 24.10.19