Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Brownies
με επικάλυψη σοκολάτας. Αντισταθείτε...

Υλικά για 16 κομμάτια

200 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

1 φλ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.γλ. βανίλια σκόνη

3/4 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. σκόνη κακάο

 

Εκτέλεση

1. Λιώστε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί με χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

2. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και ενσωματώστε τα στο μίγμα.

3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Αδειάστε το μίγμα σε ταψί (5εκ. βάθος, 18εκ. ύψος) τοποθετώντας πρώτα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.

4. Αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει, βγάλτε από το ταψί και τυλίξτε το με διαφανής μεμβράνη. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε για 1 ημέρα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Hints and tips

Για εντυπωσιακή εμφάνιση καλύψτε τα brownies με γλάσο σοκολάτας και βανίλιας.


Γλάσο σοκολάτας

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε chips

2 κ.σ. νερό

4 κ.γλ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το νερό σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέστε σταδιακά την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς. Καλύψτε τα brownies με το γλάσο.


Γλάσο βανίλιας

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

1  κ.σ. γάλα

1/3 κ.γλ. βανίλια σκόνη

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σχεδιάστε πινελιές πάνω από το γλάσο σοκολάτας χρησιμοποιώντας κουτάλι.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5