Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΜοσχάρι - Βοδινό

Μοσχάρι με λαχανικά "του παραδείσου"
Πολυνησιακή συνταγή...

 

Υλικά για 4 μερίδες

800 γρ. φιλέτο μοσχάρι κομμένο λωρίδες

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά κόκκινη

400 γρ. μπρόκολο σε μικρές φούντες

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κινέζικο λάχανο

100 γρ. κάσιους

1 π.κρ. λευκό κρασί

100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό

2 κ.σ. oyster sauce

1 κ.σ. σησαμέλαιο

2 κ.σ. σογιέλαιο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το σογιέλαιο και σοτάρετε το μοσχάρι μαζί με το σκόρδο και τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες, το μπρόκολο, το κινέζικο λάχανο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρετε λίγα ακόμη λεπτά ανακατεύοντας καλά.

2. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε την oyster sauce, το σησαμέλαιο, τα κάσιους, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Αφήστε το στη φωτιά 6-7 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρετε αμέσως.

Hints & Tips

Ζεματήστε το μπρόκολο πριν την εκτέλεση για 1 λεπτό σε βραστό νερό.

Γαρνίρετε με λευκό ρύζι basmati.

Η oyster sayce είναι αλμυρή σάλτσα στρειδιού.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5