Ο Ιρλανδός: Πρεμιέρα και previews για το έπος του Σκορσέζε

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Odeon, το Netflix και το www.cinemagazine.gr, παρουσίασε χθες σε πανελλήνια πρεμιέρα, στον κινηματογράφο Odeon ΟΠΕΡΑ 1, την πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, τον μεγαλεπήβολο σχεδόν 4ωρο «Ιρλανδό» («The Irishman») του Μάρτιν Σκορσέζε. 

Ο μέγιστος Αμερικανός σκηνοθέτης συγκεντρώνει τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ σε μια επικών διαστάσεων γκανγκστερική ταινία, ένα κινηματογραφικό είδος που ο Σκορσέζε έχει σφραγίσει με τη μαεστρία του καθ’ όλη τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του και το οποίο έχει ήδη χαρίσει στον δημιουργό μερικές από τις πιο πανηγυρικές κριτικές που έλαβε ποτέ. Μια επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική, μέσα από τα μάτια του βετεράνου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου Φρανκ Σίραν, ενός απατεώνα και εκτελεστή που συνεργάστηκε με διαβόητες μορφές του 20ού αιώνα. 

Τους πολυάριθμους τυχερούς προσκεκλημένους που γέμισαν την κινηματογραφική αίθουσα υποδέχτηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Λουκάς Κατσίκας, εκφράζοντας την τεράστια χαρά του για το γεγονός ότι «οι Νύχτες Πρεμιέρας έχουν την τιμή να φιλοξενούν την πρώτη πανελλήνια προβολή της κατά γενική ομολογία πιο προσδοκώμενης ταινίας της χρονιάς» και προσθέτoντας ότι «επιθυμία μας ήταν να μοιραστούμε αυτό το προνόμιο με το πιστό κοινό του Φεστιβάλ, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για την ενθουσιώδη ανταπόκριση που μας επιφύλαξαν οι θεατές στην επετειακή 25η διοργάνωση του Σεπτέμβρη».

Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί και σκηνοθέτες, συγγραφείς και κινηματογραφικοί κριτικοί καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του μεγάλου κινηματογραφικού θεσμού. Οι πρώτες εντυπώσεις υπήρξαν ενθουσιώδεις! 

Η ταινία θα προβληθεί σε preview την Παρασκευή 15.11, το Σάββατο 16.11 και Κυριακή 17.11 σε επιλεγμένες αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από τις 21 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους σε διανομή Odeon. 

Παρακάτω το επίσημο trailer