Charlie’s Angels – Οι Άγγελοι του Τσάρλι

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 118 λεπτά 

Είδος: Κωμική Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Elizabeth Banks 

Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Patrick Stewart, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Jonathan Tucker, Nat Faxon, Chris Pang, Luis Gerardo Méndez. 

To ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών του Charles Townsend έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα και έχει προσλάβει και εκπαιδεύσει τις πιο έξυπνες και δυναμικές γυναίκες στην υφήλιο. Με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και με διευθυντές με τον τίτλο Bosley σε κάθε πρωτεύουσα, το Πρακτορείο καλείται να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια απειλή όταν ειδοποιείται από την Έλενα, μια κορυφαία νεαρή επιστήμονα από τη Γερμανία, ότι μια πρωτοποριακή της αλλά πολύ επικίνδυνη εφεύρεση πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς. Σε βοήθεια της Έλενα καταφθάνουν η Σαμπίνα και η Τζέιν και ο κακός χαμός είναι εγγυημένος.

Ένα θρυλικό τηλεοπτικό show των 70s που ανανεώθηκε κινηματογραφικά στις αρχές του 2000, επιχειρείται να ξαναζωντανέψει με αυτό το πολύχρωμο, εκκωφαντικό σύγχρονο reboot με όλα τα χαρακτηριστικά ενός Χολιγουντιανού περιπετειώδους blockbuster, φτιαγμένο από γυναίκες, με γυναίκες και για γυναίκες (κυρίως) όπου οι άντρες είναι καθάρματα, εγκληματίες και διπρόσωποι (κυρίως). Πόσο #metoo μπορεί να γίνει μια ταινία πριν εκτροχιασθεί και αρχίσει να κουράζει το κοινό; Αυτοί οι σύγχρονοι και πανάκριβοι Άγγελοι του Τσάρλι, παρά την δυναμική παρουσία της Κρίστεν Στιούαρτ που φαίνεται να το απολαμβάνει, το παρατραβάνε τόσο όσο χρειάζεται για να μετατρέψουν μια δυναμική κωμική περιπέτεια σε αυτοτρολάρισμα και αθέλητη παρωδία. Και δεν φταίνε οι παραγωγοί (μεταξύ των οποίων και η Ντριου Μπάριμορ, τέως Άγγελος και η ίδια) που έχουν φροντίσει να προσφέρουν στο κοινό ένα ιλουστρασιόν πλούσιο θέαμα όσο η σκηνοθέτης/σεναριογράφος/πρωταγωνίστρια Ελίζαμπεθ Μπανκς που κάνει κυριολεκτικά ό,τι της κατέβει και θεωρεί ότι θα βγει αλώβητη και θα χτυπήσει το jackpot. Οι μέχρι τώρα εισπρακτικές επιδόσεις του φιλμ δυστυχώς έδωσαν μια ηχηρή αρνητική απάντηση. Πάντως, αν εξαιρέσεις τους χάρτινους χωρίς βάθος χαρακτήρες, τις απιθανότητες της πλοκής, τη σχεδόν σεξιστική αντιμετώπιση του ανδρικού στοιχείου και τα ενοχλητικά pop τραγουδάκια της Αριάνας στο soundtrack, το φιλμ παρακολουθείται ευχάριστα (συνοδεία πάντοτε popcorn και αναψυκτικού). 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 21.11.19