Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Καρυδόπιτα


Υλικά για 16 κομμάτια

5 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

225 γρ. βούτυρο

240 γρ. γάλα

155 γρ. φρυγανιά τριμμένη

300 γρ. καρύδια αλεσμένα

155 γρ. αλεύρι

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα

1/2 κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη

2 κ.σ. μπράντι

 

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη

475 γρ. νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε τα καρύδια με το γαρίφαλο και την κανέλα και ρίξτε το στο μίξερ μαζί με το γάλα. Διαλύστε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέστε τη στο μίγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τη φρυγανιά. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε σε ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.

2. Ψήστε για 40 περίπου λεπτά στο φούρνο στους 175° C. Βγάλτε τη και αφήστε τη λίγο να σταθεί. Χαράξτε σε κομμάτια.

3. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά και αφήστε το εκτός φωτιάς για λίγο ή μέχρι να γίνει χλιαρό. Σιροπιάστε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

Hints & Tips

Γαρνίρετε με μπάλα παγωτού, σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5