Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΠουλερικά

Ψητή πάπια με σάλτσα κρασιού
εορταστική ατμόσφαιρα...

 

Υλικά για 4 μερίδες

4 μπούτια πάπιας 220-240γρ. περίπου το καθένα

300 ml κόκκινο κρασί

2 κ.γλ. αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

1. Πλένετε με νερό και καθαρίζετε καλά τα μπούτια. Aλατοπιπερώστε και τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα, γυρίζοντάς τα κατά τα μισά του ψησίματος με την πλευρά της πέτσας προς τα επάνω.

2. Βγάζετε τα μπούτια, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ελαφρώς και τα αφήνετε να σταθούν για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε το λίπος από το ταψί σε κατσαρολάκι και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Φέρτε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού. Αλατοπιπερώστε προσεκτικά δοκιμάζοντας πρώτα και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3. Σερβίρετε την πάπια ζεστή καλύπτοντας με τη σάλτσα.

 

Hints & Tips

Οι πάπιες έχουν περισσότερο λίπος κάτω από το δέρμα τους σε σχέση με τα υπόλοιπα πουλερικά.

Γαρνίρετε με βραστή πατάτα και κόκκινο λάχανο μπρεζέ ή φρέσκια σαλάτα.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5