Corpus Christi στη Shortlist για Oscar: Habemus Trailer !

 

Το ελληνικό τρέιλερ της ταινίας Corpus Christi του Γιαν Κομάσα κάνει το ντεμπούτο του. Η σινεφίλ έκπληξη της χρονιάς, μια ταινία που ήδη βρίσκεται στην shortlist για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, κάνει την έξοδο της στις αίθουσες στις 9 Ιανουαρίου 2020 σε διανομή Filmcenter Trianon.

Ακόμη ένα απολαυστικό δείγμα του συνεχώς ανερχόμενου Νέου Πολωνικού κινηματογράφου, με φρέσκο και πρωτότυπο σενάριο από τον Ματέους Πάσεβιτς και με τη μαγνητική παρουσία του νεαρού Μπάρτος Μπιελένια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της. 

Παρακάτω το trailer