Bad Boys for Life

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 123 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi και Bilall Fallah (ως Adil & Bilall) 

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Theresa Randle, Nicky Jam, Joe Pantoliano, DJ Khaled, Massi Furlan, Bianca Bethune και ο Jacob Scipio. 

Καλωσορίσατε στο όμορφο Μαιάμι. Τα χρόνια έχουν περάσει για το δυναμικό δίδυμο των μαύρων ντετέκτιβ Marcus και Mike. O Marcus ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του και το εγγόνι που αναμένεται σύντομα, όταν κάποιος άγνωστος βάζει στο στόχαστρό του τον Mike. Τα σχέδια του Marcus ανατρέπονται αφού αισθάνεται την υποχρέωση να σταθεί στο πλάι του Mike που είναι σαν αδελφός του. Η άκρως επικίνδυνη νέα αποστολή που θα τους ανατεθεί θα τους φέρει κάτω από την επίβλεψη μιας νέας, σύγχρονων αντιλήψεων και επιστημονικών μεθόδων, αστυνομικής μονάδας που διοικείται από μια αστυνομικό-παλιά αγάπη του αμετανόητου εργένη Mike. Καθώς η ανακάλυψη του αδίστακτου φονιά τους οδηγεί σε παλιές ιστορίες, οι δύο φίλοι υποχρεούνται να αφήσουν στην άκρη τα παλιά κόλπα και να συνεργαστούν με το  νέο τους τιμ. Θα τα καταφέρουν ή θα τα κάνουν όλα…;

25 χρόνια έχουν περάσει από το Bad Boys και 17 από το sequel. Ήδη το 2003 ήταν ξεπερασμένο και τόσο 90s το concept, πόσο μάλλον σήμερα που το σινεμά δράσης έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. Ανάμεσα στη συνταξιοδότηση και την αυτοπαρωδία, το πάλαι ποτέ κωμικό ντουέτο προσπαθεί να ξυπνήσει τις μνήμες από τις «παλιές καλές μέρες» με τον μεν Μάρτιν Λόρενς να κατεβάζει κάπως τους τόνους προσαρμοζόμενος στην ηλικία του αλλά με τον Γουίλ Σμιθ να μοιάζει βαριεστημένη και ματαιόδοξη βερσιόν του παλιού εαυτού του, ένας σταρ από παλιά που χρειάζεται επειγόντως ένα Hit και μια συμβουλή να σταματήσει να περιφέρει ασκόπως τη μανιέρα του αφού κανείς δεν παρακολουθεί.

Αυτό που τους σώζει από την αποτυχία είναι η διπλή ένεση νεανικής αδρεναλίνης μπροστά και πίσω από την κάμερα που έρχεται να συμπληρώσει τα κενά της βαρεμάρας και του ελαφρά κιτς και παλιομοδίτικα φαλλοκρατικού concept που παραδοσιακά κουβαλάει μια ακόμη παραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Το μεν 30 something δίδυμο πίσω από την κάμερα έρχεται από το Βέλγιο, είναι Αραβικής καταγωγής και κουβαλάει όλη την κουλτούρα των 90s και του Hollywood action αλλά και όλη την γαλλόφωνη κουλτούρα των γρήγορων αστυνομικών περιπετειών τύπου Taxi που διαδραματίζονται σε πόλεις όπως η Μασσαλία με έντονο το αραβικό στοιχείο. Το μείγμα με ολίγη Latin εσάνς από Μεξικό λειτουργεί ικανοποιητικά, τουλάχιστον από τη μέση και πέρα όταν αναλαμβάνει δράση η νέα αστυνομική ομάδα που φέρνει έναν αέρα comic action ανανέωσης στο φιλμ. Από την άλλη πάλι, η κακιά της υπόθεσης είναι τόσο προβλέψιμα κιτσερέλα που θα έκανε τη Maleficent να ζηλέψει! Χρησιμεύει ωστόσο για να γίνει η απαραίτητη σεναριακή ανατροπή που θα οδηγήσει σε πιθανό sequel, αν και εφόσον το κοινό ανταποκριθεί ταμιακά.

Εν τω μεταξύ μπορούμε να απολαύσουμε μερικές από τις καλύτερες κασκάντες με μοτοσυκλέτες των τελευταίων ετών. Για κάποιους θεατές αυτό είναι σινεμά…And a biiiig explosion! Σεβαστό και τούτο. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 16.01.20