Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Δίπλες
Χριστουγεννιάτικα γλυκά...

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.σ. κονιάκ

Λάδι για τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι

300 γρ. μέλι

115 γρ. νερό

 

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Σε μια μικρή λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε τα αυγά και ζυμώστε όλα τα υλικά καλά. Αφήστε στην άκρη για 45 λεπτά και ζυμώστε ξανά.

2. Ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόψτε στο σχήμα της αρεσκείας σας (τρίγωνες, ρολά κόβοντας τη πρώτα σε λωρίδες κ.α.)

3. Τηγανίστε τις δίπλες μια μια σε αρκετό και καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάλτε τις και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν σε πιατέλα.

4. Διαλύστε το μέλι με το χλιαρό νερό και περιχύστε τις δίπλες. Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.

 

Hints & Tips

Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος προσθέστε λίγο επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί.

 

photo: Nick Zacharopoulos

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5