Onward - Φύγαμε

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2020 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Είδος: Animation   

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Dan Scanlon 

Με τις φωνές των: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Mel Rodriguez, Kyle Bornheimer, Lena Waithe, Ali Wong. 

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ανδρέας Καρτσάτος, Δημήτρης Σάρλος, Σοφία Τσάκα, Ζωή Ρηγοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γκίργκις, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασίλης Μήλιος. 

Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν γεμάτο ξωτικά, δράκους και μονόκερους, η ζωή στα προάστεια κυλά ήσυχα. Δυο νεαρά αδέλφια-ξωτικά που ζουν με τη μητέρα τους ανακαλύπτουν ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω ο πατέρας τους τον οποίο έχασαν όταν ήταν μικρά. Χρησιμοποιώντας τα θα έχουν την ευκαιρία να τον φέρουν πίσω στη ζωή για μία μέρα και να ικανοποιήσουν το όνειρό τους να ζήσουν έστω και λίγο με τον πατέρα που δεν γνώρισαν. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα περίμεναν και τα δυο αδέλφια μπλέκουν σε μια απίθανη περιπέτεια που θα τους αποκαλύψει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.

Ο δημιουργός του Μπαμπούλες Πανεπιστημίου Dan Scanlon, που συνυπογράφει και το σενάριο, μεταφέρει μια σχεδόν αυτοβιογραφική οικογενειακή ιστορία που ξετυλίγεται σε ένα παραμυθένιο κόσμο γεμάτο ξωτικά και δράκους. Εκεί όπου δύο αγόρια, άτσαλα και χαριτωμένα μέσα στην εφηβεία τους αλλά πάντοτε αγαπημένα και εφευρετικά, αγωνίζονται να κάνουν το παιδικό τους απωθημένο πραγματικότητα. Η ζωή που δεν έζησαν έρχεται να πραγματοποιηθεί σαν μαγική εκδρομή, σαν ευχή που κρατάει μέχρι τη Δύση του Ηλίου. Μια αλληγορική ιστορία οικογενειακής επανένωσης, συγκινητική σαν ιδέα από μόνη της, η 22η ταινία του studio που μας έδωσε κλασσικά πλέον animation αριστουργήματα υψηλής συναισθηματικής προστιθέμενης αξίας όπως το Up και Τα μυαλά που κουβαλάς, ακολουθεί τα χνάρια αυτών των τελευταίων με φαντασία, εφευρετικότητα και πολύ χιούμορ. Οι δύο χαριτωμένοι και ολίγον άτσαλοι ήρωές μας παρασύρουν σε μια ξέφρενη πορεία προς το θαύμα, γεμάτη σκηνές ανθολογίας και χαρακτήρες όπως η Μαντιχώρη (μοναδική η Οκτάβια Σπένσερ στην πρωτότυπη εκδοχή) που μέλλεται να περάσουν στην Ιστορία του Animation.

Ευχάριστο, συναρπαστικό και άψογα σχεδιασμένο το Φύγαμε ανήκει στις ελάσσονες δημιουργίες της Pixar χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε παιδικό θέαμα. Φύγαμε λοιπόν για τη χώρα της Μαγείας.    

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 05.03.20