Εσύ...τι θα φορέσεις στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν;

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αποτελεί ίσως το πιο λαμπερό πάρτι της χρονιάς, και φυσικά θέλετε να εντυπωσιάσετε με την εμφάνιση σας, αλλά και να αισθάνεστε μέσα στα ρούχα σας πιο άνετη και όμορφη από ποτέ. Εάν είστε ακόμη στο ψάξιμο, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και μη βιαστείτε να αγοράσετε το πρώτο φόρεμα που θα σας φανεί μοντέρνο και χαριτωμένο, αλλά αυτό που πραγματικά θα σας ταιριάζει.

Προσοχή στο χρώμα

Επειδή δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλους, διάλεξε ένα φόρεμα με χρώμα που θα σε κολακεύει. Το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποια χρώματα μας ταιριάζουν. Στις μελαχρινές πηγαίνει πολύ το κόκκινο, το οποίο εκτός από trend είναι και το κατεξοχήν γιορτινό χρώμα, άλλα και το λευκό, το κίτρινο και το πράσινο. Εάν είσαι ξανθιά το μαύρο θα σε κάνει να ξεχωρίζεις με την αντίθεση που δημιουργεί, αλλά και το βαθύ μπλε που φέτος είναι πολύ στη μόδα, ενώ το χρυσό και το ασημί θα δώσουν μοναδική λάμψη στη γιορτινή σου εμφάνιση. Τα ουδέτερα χρώματα επίσης μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακά πάνω σου, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κομψό. Οι καστανές και οι κοκκινομάλλες τολμήστε τις αποχρώσεις του πορτοκαλί, του μοβ και των πολύτιμων λίθων, όπως το πράσινο του σμαραγδιού και το μπλε του ζαφειριού, αλλά και το χρυσό.

Αναδείξτε το σώμα σας

Προτού αγοράσετε ένα φόρεμα δοκιμάστε το και λάβετε υπόψιν το σωματότυπό σας. Ένα φόρεμα που κρύβει τα δυνατά σας σημεία ή τονίζει τα ψεγάδια σας, μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση σας. Εάν για παράδειγμα, θέλετε να κρύψετε την κοιλίτσα σας, αποφύγετε τα σατέν και μεταξωτά φορέματα, τα οποία διαγράφουν έντονα κάθε καμπύλη του σώματος και προτιμήστε τα φορέματα που δένουν η σουρώνουν κάτω από το στήθος, ενώ μια φαρδιά ζώνη μπορεί να τονίσει τη μέση σας και να δείχνετε πιο κομψή. Τα παραπανίσια κιλά στην περιοχή της περιφέρειας μπορούν να κρυφτούν με ένα φόρεμα σε γραμμή άλφα, ενώ αν έχετε
μικρό στήθος προτιμήστε ένα φόρεμα ή τοπ με ψηλή λαιμόκοψη. Για να δείχνουν τα πόδια σας μακρύτερα και λεπτότερα, αποφύγετε τα φορέματα που φτάνουν μέχρι το μέσο της γάμπας, καθώς ''κόβουν'' το πόδι στο πιο χοντρό του σημείο.


Ακολουθήστε τις τάσεις

Πάντα πρέπει να ντύνεστε ανάλογα με το στιλ και την ιδιοσυγκρασία σας, και να μην πέφτετε ''θύμα'' της μόδας. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι το
κλασικό, όπως το διαχρονικό μικρό μαύρο φόρεμα, και να κινηθείτε σε πιο σίγουρα μονοπάτια, αλλά μιας και οι μέρες είναι γιορτινές, μπορείτε να φορέσετε κάτι πιο εντυπωσιακό το οποίο όμως να μην είναι ξεπερασμένο. Η δαντέλα και το πουά μπορούν να δώσουν ένα ρετρό ύφος στην εμφάνισή σας, καθώς το ρετρό είναι πολύ στη μόδα αυτή τη σεζόν. Μη φοβηθείτε τα animal prints και το snakeskin, αλλά και τα αστραφτερά υφάσματα , τις μεταλλικές αποχρώσεις, το φλογερό κόκκινο και τις μακριές τουαλέτες.


Μην ξεχνάτε επίσης ότι και το ύφασμα παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς ένα καλό ύφασμα''πέφτει'' πιο όμορφα πάνω στο σώμα σας και ταυτόχρονα αναδεικνύει το ρούχο. Να θυμάστε ότι δε χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αγοράσετε ένα καλό φόρεμα, η ποικιλία είναι μεγάλη και υπάρχουν επιλογές για όλα τα πορτοφόλια. Βάλτε το γούστο και τη φαντασία σας να δουλέψουν και συνδυάστε το φόρεμα σας με τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ. Εάν το φόρεμα σας είναι εντυπωσιακό κρατήστε τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ σας σε πιο ήπιους τόνους και το αντίστροφο και φροντίστε να νιώθετε άνετα μέσα στα ρούχα σας και είστε έτοιμη να κερδίσετε με την παρουσία αλλά και το κέφι σας τις εντυπώσεις και σε αυτό το ρεβεγιόν.

Από τη Χριστίνα Καλατζή