Μελομακάρονα

Υλικά

1½ φλ. βούτυρο

1½ φλ. καλαμποκέλαιο

½ φλ. ζάχαρη

1½ φλ. χυμό πορτοκάλι

½ φλ κονιάκ

1 φλούδα πορτοκαλιού ξυσμένη

1300 γρ. αλεύρι

Καρύδι τριμμένο

Κανέλα

 

Για το σιρόπι

1½ φλ. μέλι

1½ φλ. νερό

1½ φλ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε καλά στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο. Διαλύστε τη σόδα στο χυμό και προσθέστε τα στο μίξερ μαζί με το ξύσμα και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίξτε το αλεύρι σιγά σιγά σε ποσότητα ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.

2. Πλάστε σε μελομακάρονα και τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στο φούρνο στους 180° C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

3. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά. Περιχύστε τα μελομακάρονα χλιαρά με ζεστό σιρόπι. Πασπαλίστε με καρύδι και κανέλα.

 

Hints & Tips

Σιροπιάστε τα μελομακάρονα βουτώντας τα ένα ένα στο σιρόπι και βγάζοντάς τα με τρυπητή κουτάλα.

 

Photographer: Nick Zacharopoulos