Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
CinemaCine News

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν είναι πια μαζί μας.


Μέρα γιορτής σήμερα για το σινεμά! το μελάνι όμως ακόμη από τις υποψηφιότητες των όσκαρ δεν είχε στεγνώσει όταν η νύχτα έφερε το τραγικό νέο. Χτυπημένος από μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο ο μέγιστος των Ελλήνων Σκηνοθετών κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Έπεσε στις επάλξεις της Τέχνης του κι από τη Δραπετσώνα πέρασε στην Άλλη Θάλασσα, εκείνη που ετοίμαζε με πάθος και αγωνία για το μέλλον της πατρίδας του, εκείνη που τον οδήγησε στο τελευταίο Ταξιδι στα Κύθηρα του... Σαν χθες θυμάμαι την τεράστια αίθουσα του Σινε Πιγκάλ κατάμεστη από κόσμο να χειροκροτά το μεγάλο αριστούργημά του το Θίασο. Μικρό παιδί τότε στην αρχή της Μεταπολίτευσης, τότε που όλα φάνταζαν νέα και ελπιδοφόρα, κοιτούσα μια τα τεράστια τράβελιν στο χρόνο που έκανε η ταινία και μια τα λαμπερά μάτια των θεατών που δεν σταματούσαν να επευφημούν. Ο μέγας εφευρέτης των εικόνων με τους φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς έφυγε χωρίς να προλάβει να πει την τελευταία του κινηματογραφική λέξη. Μέρα πένθους σήμερα για το σινεμά...

Φιλμογραφία

1968: Η Εκπομπή (μικρού μήκους)

1970: Αναπαράσταση

1972: Μέρες του ’36

1975: Ο θίασος

1977: Οι Κυνηγοί

1980: Ο Μεγαλέξανδρος

1983: Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη

1984: Ταξίδι στα Κύθηρα

1986: Ο Μελισσοκόμος

1988: Τοπίο στην Ομίχλη

1991: Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

1995: Το βλέμμα του Οδυσσέα

1998: Μια αιωνιότητα και μια μέρα

2003: Τριλογία - Ι. Το λιβάδι που δακρύζει

2008: Τριλογία - ΙΙ. H σκόνη του χρόνου

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5