Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖυμαρικά - Ρύζι

Σπαγγέτι Al Arrabbiata


Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

4 ντομάτες ώριμες

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μπούκοβο ή φρέσκια καυτερή πιπεριά

Eλαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή΄φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτετε και το σκόρδο, την ντομάτα και μια πρέζα ζάχαρη.

2. Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τα φύλλα βασιλικού. Βράστε επιπλέον 1-2 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

3. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγείες που βρίσκονται στη συσκευασία. Στραγγίξτε καλά χωρίς να τα κρυώσετε. Βάλτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά  ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι ανακατεύοντας καλά.

4. Μοιράστε τα σπαγγέτι σε πιάτα και περιχύστε από πάνω με σάλτσα.

 

Hints & Tips

Το μπούκοβο είναι αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά.

Η σάλτσα arrabbiata είναι πικάντικη. Αυξήστε ή αφαιρέστε μπούκοβο ανάλογα με τη δική σας αντοχή.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρέσκιες ντομάτες με κονσέρβα που θα βρείτε στο εμπόριο.

Σε παρόμοιες συνταγές θα δείτε επιπλέον να χρησιμοποιείται μπέικον ή λαρδί.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 2/5