The woman in black - Η γυναίκα με τα μαύρα

Παραγωγή: Βρετανία/Καναδάς/Σουηδία – 2012

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: James Watkins

Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Janet McTeer, Ciaran Hinds, Liz White, Sophie Stuckey, Roger Allam, David Burke, Victor McGuire.

Υπόθεση: Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς (Ντάνιελ Ράντκλιφ) αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς. Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών.
Για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το διάσημο στο αγγλόφωνο κοινό μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ που κυκλοφόρησε το 1982 στην παράδοση των βικτωριανών ιστοριών τρόμου, γραμμή που τήρησε πιστά και η σεναριογράφος Τζέιν Γκόλντμαν αλλά επηρεασμένη όπως δήλωσε η ίδια από τις Ιαπωνικές ταινίες σύγχρονου τρόμου τύπου The Ring. Η πρώτη ενήλικη ταινία του νεαρού Χάρι Πότερ λανσάρει ξανά, ύστερα από 30 χρόνια απραξίας, τη μεγάλη Βρετανική εταιρεία ταινιών τρόμου Hammer Films. Δεύτερη ταινία του νεαρού Βρετανού Τζέημς Γουότκινς, βραβευμένου σε διάφορα φεστιβάλ το 2008 για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, την ανεξάρτητη ταινία τρόμου Eden Lake.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 09.02.12.