Άδικος κόσμος

Παραγωγή: Ελλάδα/Γερμανία – 2011

Διάρκεια:  107 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Στέργιογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Σοφία Σεϊρλή, Γιώργος Σουξές, Μάκης Παπαδημητρίου, Πάτης Κουτσάφτης, Μηνάς Χατζησάββας, Αχιλλέας Κυριακίδης, Χρήστος Λιακόπουλος, Μισέλ Δημόπουλος.

Υπόθεση: Ο Σωτήρης είναι Αστυνομικός προανακριτής που μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος και να αθωώνει όλους αυτούς που ξέπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν “στον ήλιο μοίρα”. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει κατά λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα και ο άνθρωπος του οποίου τη βοήθεια χρειάζεται ο Σωτήρης. Και παρά το ότι δεν δείχνει να είναι και η πιο συμπονετική γυναίκα, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο. Η "άδικη" Δώρα θα σώσει τον "δίκαιο" Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι γίνεται όταν προκύπτει ο έρωτας; Μετά την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ» η νέα συνεργασία του Φίλιππου Τσίτου με τον μεγαλειώδη πλέον Αντώνη Καφετζόπουλο που παραδίδει μαθήματα κινηματογραφικής ηθοποίιας, αποθεώνεται από τη διεθνή κριτική και κερδίζει το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η ίδια η ταινία, καλοκουρδισμένη, τραγελαφικά αστεία και μινιμαλιστική γοητεύει κοινό και κριτικούς αποσπώντας στο ίδιο φεστιβάλ και το βραβείο σκηνοθεσίας. Δύο ακόμη έξοχοι ηθοποιοί ο Χρήστος Στέργιογλου και η Θεοδώρα Τζήμου κρατούν ψηλά τον ερμηνευτικό πήχυ.

Σύμφωνα με τον 45χρονο σκηνοθέτη του ο “Άδικος Κόσμος” είναι μια τραγική κωμωδία για το πως οι άνθρωποι αδικούν ο ένας τον άλλο επειδή είναι δυστυχείς. Είτε από αδυναμία όπως ο Σωτήρης, είτε από ανάγκη όπως η Δώρα, οι ήρωες της ιστορίας βρίσκονται όλοι στην ίδια παγίδα: ανέχονται μια ζωή που δεν τους αρέσει και θα ήθελαν μια άλλη που δεν ξέρουν καν πως μοιάζει. Κάθε ήρωας θεωρεί για τον εαυτό του δίκαιο, κάτι το οποίο αδικεί κάποιον άλλο. Έτσι όλοι έχουν δίκιο. Και άδικο φυσικά.

Η Ελληνική κωμωδία της χρονιάς; Ανυπομονούμε…

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 02.02.12.