Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΠουλερικά

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας


Υλικά για 2 μερίδες

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (600 γρ. περίπου)

1 κ.γλ. βούτυρο

250 ml κρέμα γάλακτος

2-3 κ.σ. μουστάρδα

250 ml ζωμό κότας ή νερό

1 ποτ.κρ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες ή κύβους (καρέ) και αλατοπιπερώστε.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήστε με κρασί και αφήστε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.

3. Προσθέστε το ζωμό ή νερό και βράστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Κατόπιν βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράστε επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

 

Hints & Tips

Συνοδέυστε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε θερμίδες μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή σαλάτα.

Αντικαταστήστε το ζωμό κότας με κύβους του εμπορίου.

Χρησιμοποιήστε μουστάρδα Dijon ή Savora αντί της απλής.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5