Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΧοιρινό

Χοιρινό με πράσο


Υλικά για 2 μερίδες

450 γρ. χοιρινό μπούτι

800 γρ. πράσα

2-3 κλωνάρια σέλερυ

1 κρεμμύδι μέτριο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

300 ml νερό ή ζωμός λαχανικών ή βοδινού

1 ποτ.κρ λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

1. Κόψτε το χοιρινό σε κομμάτια 3 εκ. και αλατοπιπερώστε.Ψιλοκόψτεε το κρεμμύδι

2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές. Σβήστε με κρασί και αφήστε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.

3. Κόψτε τα πράσα και το σέλερυ σε ροδέλες 1-2 εκ. και προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό λαχανικών ή βοδινού. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μεχρι να πιεί τα υγρά του και μαλακώσει το κρέας. Ελέγξτε αν τυχόν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

 

Hints and Tips

Χρησιμοποιείστε επιπλέον γεύση λαχανικών καρότο και πατάτα.

Αν θέλετε η σάλτσα να είναι τέλεια δεμένη διαλύστε 1 κ.σ. κόρνφλάουρ σε 3 κ.σ. νερό και προσθέστε τα στην κατσαρόλα ανακινώντας την ολόκληρη από τα χερούλια της.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5