Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖυμαρικά - Ρύζι

Ταλιατέλες με σολομό και σπαράγγια


Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. ταλιατέλες

400 γρ. φρέσκος σολομός

50 γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι βότκα

16 σπαράγγια

2-3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζωμό λαχανικών ή νερό

Άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι

Πιπέρι άσπρο

 

Εκτέλεση

1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία και 2-3 λεπτά πριν το σημείο βρασμού τους. Στραγγίστε τις και αφήστε για λίγο στην άκρη.

2. Σε ανοιχτή αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια δυνατή φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το σολομό κομμένο σε μικρούς κύβους χωρίς δέρμα. Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα, ρίξτε το σκόρδο ψιλοκομμένο, σβήστε με τη βότκα και αφήστε λίγο να εξατμιστεί.

3. Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση ρίξτε τις ταλιατέλες και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Την τελευταία στιγμή και λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέστε τα σπαράγγια, στα οποία έχετε αφαιρέσει ελαφρώς τη φλοίδα από τη μέση και κάτω με το εργαλείο ξεφλουδίσματος.

4. Σερβίρεται αμέσως.

 

Hints & Tips

Κόψτε τα σπαράγγια στη μέση αφήνωντας τις μύτες ολόκληρες και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια.

Αντικαταστήστε τις ταλιατέλες με τα ζυμαρικά τις αρεσκείας σας.

Εναλλακτικά βράστε τα ζυμαρικά al dente και σερβίρετε τις ταλιατέλες σε πιάτο περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5