Βραβεία Όσκαρ 2012 : Οι πιο hot τάσεις...

Ολοκληρώθηκε η 84η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ με την ανάλογη χλιδή και λάμψη που τη συνοδεύει πάντα. Η σημαντική αυτή βραδιά όμως δεν ανήκει μόνο στον κινηματογράφο, αλλά και στη μόδα...και έχουμε νικητές και ηττημένους και στις δύο κατηγορίες!

Οι υποψήφιες για το Όσκαρ της πιο καλοντυμένης, αλλά και τις πιο κακοντυμένης ήταν πολλές, το συμπέρασμα όμως είναι ότι οι περισσότερες ακολούθησαν κάποιες συγκεκριμένες τάσεις. Η βασική μάχη δόθηκε ανάμεσα στο κόκκινο και το λευκό, καθώς αυτά τα δύο χρώματα εμπιστεύθηκαν πολλές λαμπερές παρουσίες προκειμένου να εντυπωσιάσουν.

Θα μπορέσουμε εμείς οι ''κοινές θνητές'' να ακολουθήσουμε αυτές τις τάσεις; Ίσως λίγο δύσκολο...αλλά αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά και με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα να εμπνευστούμε για τις δικές μας, λιγότερο φανταχτερές αλλά πάντα μοναδικές εμφανίσεις!

Κόκκινο στο χαλί, κόκκινο και στο φόρεμα
Το κόκκινο σε διάφορες αποχρώσεις του, από το κοραλλί Louis Vuitton της Michelle Williams, το κόκκινο vintage Dior της Natalie Portman και το κερασί Giambattista Valli της Emma Stone, ήταν σίγουρα ένα από τα κυρίαρχα χρώματα της βραδιάς.


Αστέρια ντυμένα στα λευκά
Η απλότητα και η κομψότητα του λευκού χρώματος δεν άφησε ασυγκίνητες πολλές stars, μεταξύ των οποίων την Octavia Spencer, τη Rooney Mara και την Cameron Diaz.


Ναι στην απλότητα
Ακολουθώντας τη συμβουλή της Coco Channel, πολλές stars αποφύγανε τα υπερφορτωμένα φορέματα και τα πολλά κοσμήματα. Μεταξύ αυτών που ακολούθησαν πιστά το δόγμα του ''less is more'', ήταν η Gwyneth Paltrow, η Angelina Jolie και η Shailene Woodley και δε βγήκαν χαμένες.


Αβυσσαλέο ντεκολτέ
Στα Όσκαρ λίγες είναι αυτές που τολμούν να φανερώσουν τα πόδια τους με κοντές τουαλέτες, αλλά πολλές αυτές που δε διστάζουν να φανερώσουν το μπούστο τους. Νικήτρια στη μάχη του ντεκολτέ ήταν για φέτος η Jennifer Lopez, ενώ και η νικήτρια του χρυσού αγαλματιδίου Meryl Streep, καθώς και η Viola Davis δεν πήγαν πίσω...


Ο ρομαντισμός ζει
Εκτός από την ταινία ''The Artist'', αέρα παλιού Hollywood φρόντισαν να δώσουν στην τελετή απονομής με την παρουσία τους η Penelope Cruz με το Armani πριγκιπικό της φόρεμα, αλλά και η Bérénice Bejo και η Milla Jovovich με τις ονειρικές δημιουργίες του Elie Saab.


Ασορτί με το χρυσό αγαλματίδιο
Πολλές ήταν αυτές που σκέφτηκαν ότι το βραβείο Όσκαρ δεν είναι τυχαία χρυσό και αποφάσισαν να ταιριάξουν μαζί του. Ολόχρυσο το φόρεμα της Meryl Streep, ολόχρυσο και το αγαλματίδιο που κέρδισε, ενώ στα χρυσά ντύθηκαν και η Jessica Chastain μαζί με τη συνοδό του George Clooney, Stacy Keibler.

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή

πηγή: Vogue