11th Athens Xclusive Designers Week

Την έναρξη της 11ης διεθνής εβδομάδας μόδας Athens Xclusive Designers Week τίμησαν χθες Σάββατο 17 Μαρτίου, χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τάσεις τις μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2012/13.

Η Athens Xclusive Designers Week βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνικής Μόδας και των Ελλήνων Σχεδιαστών υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια και την προβολή της τόσο εντός όσο και εκτός  συνόρων.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Thes Tziveli που ζει και εργάζεται στην Ιταλία, με μια σπουδαία καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο εγκαινίασε τη φετινή εβδομάδα μόδας δίνοντας ένα μήνυμα για την Ελλάδα. Θέλοντας να στηρίξει την ελληνική μόδα, η κα. Thes Tziveli έδωσε την ευκαιρία στο σχεδιαστή Δημήτρη Στρέπκο των Celebrity Skin να παρουσιάσει μαζί της ένα μέρος της δουλειάς του με στόχο την προβολή Ελλήνων σχεδιαστών κι από εκείνη στο εξωτερικό. Πολυτέλεια και ιταλική φινέτσα σε μοναδικές δημιουργίες γούνας και δέρματος ήταν τα χαρακτηριστικά της συλλογής Thes&Thes για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2012/13.

Η ιδέα πίσω από τις γραμμές Thes&Thes είναι απλή: Ένα αντικείμενο που μπορεί να εντυπωσιάζει και να παραμένει γοητευτικό στην πάροδο του χρόνου, εστιάζοντας κυρίως στο περιεχόμενο της θηλυκότητας και όχι μόνο στηστιλιστική τάση.

Photos by Panagiotis Limperopoulos

Thes Tziveli

Via Orme, 209

Montespertoli (FI) Italy

E: [email protected]

T: +39 0571 657811

Athens Xclusive Designers Week

Dion. Areopagitou & 2 Sygrou Ave

11742, Athens, Greece

E: [email protected]

T: +30 2109211013-14

Καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης φωτογραφίες των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλλήνων φωτογράφων εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση Snapshots of Greek Fashion Photographers. Οι Coutayar Κώστας, Αυγούλης Κώστας, Βρεττός Τάσος, Γεωργούσης Bill, Δεσύπρη Μάρα, Κατσανάκης Γιώργος, Κρίκης Θανάσης, Μπουρνιάς Γιάννης, Παπαδόπουλος Νίκος, Σκουλός Δημήτρης, Τσατσάνη Κατερίνα, επέλεξανν για την Athens Xclusive Designers Week την αγαπημένη τους φωτογραφία μόδας από το portfolio τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, στην οποία  οποίο θα παρευρεθούν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι με τους καλεσμένους τους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πώληση των έργων για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων που στηρίζει η «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» του ANT1 TV. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της έκθεσης επιμελήθηκε ο κ. Πάρις Καρνέζης, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων.

Tο μακιγιάζ της 11ης AXDW επιμελείται για άλλη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενεί τους head makeup artists της MAKE UP FOR EVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης, δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα τελικά looks της πασαρέλας

Τεράστια ήταν η προσέλευση των bloggers στο BloggersCorner by Sony”. Για πρώτη φορά, για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης υπάρχει ένας αποκλειστικός χώρος για τους φίλους μας bloggers. Τρείς διαφορετικοί bloggers ανά show έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν στην αίθουσα των catwalks με φωτογραφική μηχανή από τη σειρά των compact μηχανών Sony Cyber-shot που τους παρέχει η Sony, ενώ μετά το τέλος του show στο Bloggers’ Corner έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις φωτογραφίες upload στο blog τους on the spot μέσω φορητών υπολογιστών Sony VAIO!

Παράλληλα, ο επίσημος φωτογράφος της AXDW, Studio Panoulis, έχει την ευκαιρία να καλύψει φωτογραφικά όλη τη διοργάνωση με μοντέλα της σειράς SLT-A77 που του παραχώρησε η Sony, ειδικά για την 11η AXDW!

Μοναδικά και κατακόκκινα Cointreaupolitan δρόσισαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης, οι οποίοι μπόρεσαν να απολαύσουν prive το κοκτέιλ τους στο Cointreau Randez-Vous!

Δυο εντυπωσιακά Lancia Ypsilon σε μαύρο και λευκό κέντρισαν τα βλέμματα στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου και πολλοί επισκέπτες έσπευσαν να τα δουν από κοντά.

Στο χώρο της Athens Xclusive Designers Week είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την έκθεση «Dress Fitness Up», για την οποία 10 σχεδιαστές της AXDW σχεδίασαν μια μοναδική δημιουργία ειδικά για τη σιλουέτα των Nestlé FITNESS®! Castro-Rojas, Celebrity Skin, Conquistador by Tassos Sofroniou, Konstantinos Mitrovgenis, Miltos, Notis Panayiotou, Ourania_Kay, Ratt by Rita Attalla, Stelios Koudounaris και Stephan Caras «έντυσαν» με αξεπέραστο στυλ τη γνωστή σε όλους μας φιγούρα των δημητριακών ολικής αλέσεως FITNESS® της Nestlé, σε μια ενέργεια που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Επίσης, η Xclusive Boutique της AXDW με vintage συλλογές των Gee Vintage Collector και Holy Mustache Vintage Culture έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της AXDW να επιλέξουν ανάμεσα σε μια τεράστια συλλογή από vintage ρούχα και αξεσουάρ και να τα αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές. Στο χώρο των showrooms, εντυπωσιακές μουλάζ δημιουργίες 7 Ελλήνων σχεδιαστών με υφάσματα Fashion Erotokritos και μοναδικές Pop Art δημιουργίες από την Eleonora THE106 εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, ενώ οι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες στυλιστικές προτάσεις στο showroom των boutique Underground.

Ρυθμό έδωσαν με τις μουσικές του Best Radio οι Νίκος Μορφέσης και Κλεοπάτρα Φιντανίδου.

Την πρώτη ημέρα της 11ης AXDW τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Σπύρος Χαριτάτος, Άννα Δημητρίεβιτς, Υβόννη Μπόσνιακ, Στέλλα Καλλή, οι σχεδιαστές μόδας Κωνσταντίνος Μελής και Γιάννης Λάσκος, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Άλεξ Κάβδας, η Εβελίνα Παπα ντωνίου, η Ματθίλδη Μαγγίρα με την κόρη της, η Ελένη Καρποντίνη, η Ελισάβετ Σπανού, η Αννίτα Ναθαναηλ, ο Καναδός Πρέσβης με την σύζυγό του, ο Χάρης Σιανίδης, η Μαρία Ένεζλη, ο Σωτήρης Πολύζος, η Μαντα Παπαδάκου, η Τιτίκα Στασινοπούλου, ο Ηλίας Μιχαλόλιας κ.α.

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum InterContinental Athens

Υπό την αιγίδα: Πρεσβεία Κύπρου, Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος)