Cabin in the Woods - Το Μικρό Σπίτι Στο Δάσος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Σάτιρα Τρόμου

Σκηνοθεσία: Drew Goddard

Πρωταγωνιστούν: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Amy Acker.

Υπόθεση: Μια ανέμελη παρέα πέντε φίλων από το κολέγιο πάνε εκδρομή το σαββατοκύριακο σε ένα μικρό σπίτι κάπου στο δάσος. Τα φιλαράκια επιδεικνύουν την κλασική αφελή συμπεριφορά θύματος και μια παρέλαση τρομαχτικών και υπερφυσικών πλασμάτων ξεκινάει πανηγυρικά. Με λίγα λόγια, η εκδρομή θα καταλήξει σε αιματοχυσία. Αν νομίζετε πάντως ότι κάπου το έχετε ξαναδεί αυτό, στοπ μη βιάζεστε, δεν τα ξέρετε όλα. Όπως για παράδειγμα τι ρόλο παίζει μια ομάδα τεχνικών σε ένα πύργο ελέγχου που παρακολουθεί την ανελέητη σφαγή…

«Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος», βγαλμένο από την αχαλίνωτη φαντασία δύο φανατικών οπαδών του cult τρόμου, του σκηνοθέτη Drew Goddard (Cloverfield σενάριο, Lost σενάριο/παραγωγή) και του σεναριογράφου Joss Whedon (Dollhouse, Avengers σενάριο), εξελίσσεται σαν μια ξέφρενη κούρσα που αφήνει πίσω της αιματοβαμμένα συντρίμμια και πεσμένα σαγόνια. Ξεκινάει όπως όλες οι ταινίες τρόμου μόνο και μόνο για να καταλήξει σε μια σαρδόνια και ατελείωτη νύχτα τρόμου και αιματοχυσίας. Πρόκειται για μια αιρετική ταινία που υπονομεύει τα κλισέ του είδους με πρώτο και καλύτερο την απάθεια των μυημένων στον τρόμο θεατών. Και τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί των ταινιών τρόμου από αυτή την ταινία ; Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Goddard « το κοινό θα δει μερικά πράγματα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στο σινεμά και δεν θα πιστεύει στα μάτια του. Αλλά θα έχει πλάκα. Θα έχει και αίμα, θυμό και τρόμο. Αλλά κυρίως πλάκα».

Η ταινία πάντως συνοδεύτηκε από πολύ θετικές κριτικές πέραν του Ατλαντικού. Ένα νέο Scream;

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 15.04.12.


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ (THE CABIN IN THE... από FeelgoodEntertainment