Κωνσταντίνος Μητροβγένης

Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας που σύναψε η διεθνής εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week με το USEDOM BALTIC FASHION στη Γερμανία, ο σχεδιαστής μόδας Konstantinos Mitrovgenis θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίδειξη μόδας στο «BRIDGE OF FASHION», την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, στο Isle of Usedom.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Konstantinos Mitrovgenis στο πλαίσιο του θεσμού «New Designers Awards» της 10ης AXDW απέσπασε 2 βραβεία, αυτό του «Best New Designer» και «Best Catwalk». Ως νικητής του πρώτου βραβείου «Best New Designer» κέρδισε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα fashion week του εξωτερικού που εξασφάλισε αποκλειστικά γι’αυτόν η διοργάνωση προκειμένου να έρθει σε επαφή με μια αναπτυγμένη αγορά όπως αυτή της Γερμανίας.

Το «Bridge of Fashion», που διοργανώνεται για 6η φορά, είναι μία πλατφόρμα παρουσίασης συλλογών από σχεδιαστές που έχουν κερδίσει εθνικά ή διεθνή βραβεία σε αναγνωρισμένες διοργανώσεις μόδας παγκοσμίως. Φέτος, η ιδιαιτερότητα του «BRIDGE OF FASHION» είναι ότι θα φιλοξενήσει σχεδιαστές από έντεκα διαφορετικές χώρες που έχουν υπάρξει πρωταθλήτριες Ευρώπης στο ποδόσφαιρο καθώς η παρουσίαση των fashion shows θα γίνει παράλληλα με την μετάδοση των αποτελεσμάτων των αγώνων του UEFA EURO 2012. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης έχει στηθεί υπαίθρια πασαρέλα σε παραλία του νησιού Usedom που περνά μέσα από το ακροατήριο και καταλήγει σε ένα stage όπου οι παρουσιαστές Katrin Müller-Hohenstein και Oliver Kahn θα σχολιάζουν τις αναμεταδόσεις των αγώνων των EURO. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί μια τεράστια οθόνη μέσα στη θάλασσα προκειμένου όλοι οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις! 

Στο «BRIDGE OF FASHION» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μίγμα μόδας από 11 διαφορετικές χώρες, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία Ολλανδία, Δανία, Ελλάδα, Σλοβακία, Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο. Η συλλογή που θα παρουσιάσει ο Έλληνας σχεδιαστής έχει τίτλο “metamorphosis και αποτελείται από πολυμορφικές δημιουργίες για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012. 

Η Athens Xclusive Designers Week, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, έχοντας ως κύριο στόχο την ενίσχυση της «εξωστρέφειας» της Ελληνικής μόδας και την προώθηση του έργου των Ελλήνων σχεδιαστών εντός και εκτός συνόρων, έχει συνάψει σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και φορείς στον κλάδο της μόδας. Συνεχώς, εμπλουτίζει τις συνεργασίες της με ξένα fashion weeks εντός και εκτός Ευρώπης, επισφραγίζοντας έτσι το στόχο της “Exporting Greek Fashion Globally”, προάγοντας το έργο των Ελλήνων Σχεδιαστών.

Athens Xclusive Designers Week