Medianeras - Μεσοτοιχίες

Παραγωγή: Αργεντινή/Ισπανία/Γερμανία - 2011

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Gustavo Taretto

Πρωταγωνιστούν: Javier Drolas, Pilar Lopez De Ayala, Ines Efron, Adrian Navarro, Rafael Ferro, Carla Peterson, Jorge Lanata.

Υπόθεση: Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν σε γειτονικά κτίρια στο Μπουένος Αϊρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο σχεδόν καθημερινά, χωρίς να έχουν γνωριστεί ποτέ. Πρόσφατα χωρισμένοι και οι δύο, ο μεν Μαρτίν βγαίνει σπάνια από το σπίτι ενώ η Μαριάννα δουλεύει ως αρχιτέκτονας και αισθάνεται ανίκανη να συνάψει οποιοδήποτε σοβαρό δεσμό. Ο Γκουστάβο Ταρέτο παρουσιάζει με αρκετό λυρισμό τα όρια του αστικού τοπίου που καθορίζουν τις ζωές των κατοίκων του. Οι Μεσοτοιχίες  είναι μια δραματική ερωτική κομεντί, η οποία επικεντρώνεται στη σχέση ενός ζευγαριού διαλέγοντας να αφηγηθεί τις μέρες και τις ώρες πριν από τη γνωριμία τους, αναζητώντας το μυστικό της ερωτικής έλξης στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες.

Ένας άντρας, μια γυναίκα και μια αχανής αλλά πάντα γοητευτική μεγαλούπολη. Η ταινία, που βασίζεται στην παλιότερη (2005) και ομότιτλη πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία του δημιουργού της, τιμήθηκε με τη σειρά της με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Αθηνών τη Χρυσή Αθηνά στις τελευταίες Νύχτες Πρεμιέρας.

Διανομή: Ανεξάρτητη (Μικρόκοσμος)

Στις αίθουσες από 28.06.12