Salmon Fishing in the Yemen - Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη

Παραγωγή: Βρετανία – 2011

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Lasse Hallstrom

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas, Amr Waked, Catherine Steadman, Tom Mison, Rachael Stirling, Tom Beard, Jill Baker.

Υπόθεση: Ο Δόκτωρ ΄Άλφρεντ Τζόουνς είναι ένας αναγνωρισμένος ιχθυολόγος που εξαναγκάζεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, παρ' όλο που θεωρεί την ιδέα παράλογη. Στην υπόθεση εμπλέκεται και η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που δεν του αφήνει περιθώριο να αρνηθεί. Έτσι  αναζητά τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου...και να τους "πείσει" να κολυμπήσουν εκεί. Εμπνευστής και χρηματοδότης αυτής της ιδέας είναι ένας ευσεβής και πλούσιος σεΐχης, του οποίου η αγάπη για το ψάρεμα σολομών και η αμετανόητη πεποίθησή  ότι το αδύνατο είναι δυνατό τελικά εμπνέουν τον καθηγητή μας, κατανικώντας τις όποιες ενστάσεις του. Μέσα από μια σειρά ανατροπών, ο Άλφρεντ θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη, το ψάρεμα αλλά και το αίσθημα να τολμά κανείς να κάνει κάτι που πιστεύει πολύ, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει.

Βρετανικές ερμηνείες επιπέδου και επιστροφή σε πιο μικρά Ευρωπαϊκά μεγέθη για το δημιουργό της Σοκολάτας. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ για το Slumdog Millionaire Simon Beaufoy. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 05.07.12.