IFA 2012

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της στη Σαγκάη, η Διεθνής Ακαδημία Μόδας του Παρισίου (IFA Paris), κάλεσε τους εκατοντάδες σπουδαστές της και στις δύο πόλεις, να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει και να δημιουργήσουν με θέμα «Η Ανατολή συναντάει τη Δύση».

Από ένα σύνολο πέραν των 200 τελειόφοιτων σπουδαστών, επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τελικά τις δημιουργίες τους στην πασαρέλα της Σαγκάης μόνο οι 22, όμως το αποτέλεσμα δικαίωσε την αυστηρή επιλογή των φιναλίστ.

71 looks παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα, παρουσία 1000 εκλεκτών προσκεκλημένων, σε ένα μαραθώνιο runway show που έσμιξε τη Δύση με την Ανατολή, δοκιμάζοντας νέες δημιουργικές και τεχνολογικές προσεγγίσεις στο σχέδιο, καινοτόμες σιλουέτες και υλικά.

Έξι πτυχιούχοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και κέρδισαν υποτροφία για να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Ακαδημία, ενώ η Γαλλίδα Sabine Ducasse κέρδισε το Χρυσό Βραβείο της Ακαδημίας για το 2012.

Ένα μήνα μετά, στο αντίστοιχο σόου της IFA στο Παρίσι, η Selimetu Sule από το Νίγηρα και η Dunja Pavlovic από τη Γερμανία, διακρίθηκαν επίσης για τις δημιουργίες τους κάτω από το ίδιο θεματικό πλαίσιο.

Της Πόλας Τσώνη

PaulaTrendsets.com