La Sirga - Έγκλημα στη Λίμνη

Παραγωγή: Κολομβία/Μεξικό/Γαλλία - 2012

Διάρκεια: 89 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Wiiliam Vega

Πρωταγωνιστούν: Joghis Arias, Julio César Roble, David Guacas , Floralba Achicanoy, Heraldo Romero.

Υπόθεση: Η Αλίσια είναι αβοήθητη. Οι μνήμες από τον πόλεμο τρυπάνε το μυαλό της, όπως ακριβώς κάνει και η απειλητική, σχεδόν φοβιστική, βροχή. Ξεριζωμένη από τις ένοπλες συγκρούσεις στο μέρος που μεγάλωσε, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της στην περιοχή La Sirga, σε ένα παρακμιακό hostel στις ακτές μιας μεγάλης λίμνης, στην ορεινή ζώνη των Άνδεων.

Το σπίτι αυτό ανήκει στον Όσκαρ, έναν από χρόνια μοναχικό άνθρωπο και ουσιαστικά ερημίτη, που όμως είναι ο μοναδικής συγγενής που της έχει απομείνει. Εκεί, στα βαλτώδη και σκοτεινά παράλια της περιοχής, η Αλίσια θα προσπαθήσει να εγκατασταθεί και να ζήσει μέχρις ότου οι φοβίες της και η απειλή του πολέμου έρθουν ξανά στην επιφάνεια.

Η πρώτη ταινία του γεννημένου στην Καλιφόρνια και μεγαλωμένου στην Κολομβία Γουίλιαμ Βέγκα πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Τμήμα 15θήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών 2012 αποσπώντας θετικές κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από δημοσιογράφους και έκανε το γύρο των Λατινοαμερικανικών Φεστιβάλ αποσπώντας εγκώμια και διακρίσεις. Ατμοσφαιρική και μυστηριώδης, μας παρουσιάζει μια άγνωστη πτυχή της Λατινικής Αμερικής μακριά από πανηγύρια και χορούς.

Διανομή: Ama Films

Αποκλειστικά στην Αίθουσα Άστυ από 13.12.12


Έγκλημα στη Λίμνη (La Sirga)  - τρέιλερ με... από myfilm-gr