The Angels' Share - Το Μερίδιο των Αγγέλων

Παραγωγή: Βρετανία/Γαλλία - 2012

Διάρκεια:  106 λεπτά

Είδος: Κοινωνική Σάτιρα    

Σκηνοθεσία: Ken Loach

Πρωταγωνιστούν: Paul Brannigan, John Heshaw, Roger Allan, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane, Charlie Maclean.

Υπόθεση: Όταν ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.

Μερίδιο των αγγέλων στη γλώσσα των ποτοποιών σημαίνει το ποσοστό 2% του ουίσκι που εξατμίζεται ανεξήγητα κατά τη διαδικασία της παλαίωσης. Με αυτόν τον μαγικό τίτλο και με μπόλικη επαναστατική αισιοδοξία ο γηραιός πλην ακμαίος Ken Loach προσθέτει στην πλούσια και εξαιρετική φιλμογραφία του μια λαϊκή ρεαλιστική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Σκωτία και καταγράφει τις περιπέτειες μιας νεανικής παρέας που έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Διατηρώντας το ρεαλιστικό στοιχείο που τον διακρίνει, ο σκηνοθέτης συνεργάζεται και πάλι με τον σεναριογράφο Paul Laverty («Γλυκά Δεκάξι», «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι») και παραδίδει μια διασκεδαστική ιστορία ελπίδας, συμπαράστασης και δεύτερης ευκαιρίας. Χωρίς να εγκαταλείπει την πολιτική άποψη που τον διακρίνει  και το σαρκασμό για την σύγχρονη παρακμή της δυτικής κοινωνίας μας προσφέρει την πιοο αστεία ταινία του που εκτός από διθυραμβικές κριτικές, απέσπασε και το βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών το 2012. Εξαιρετικός ο ερασιτέχνης πρωταγωνιστής Paul Brannigan.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 20.12.12