Wreck-it Ralph - Ραλφ.Η Επόμενη Πίστα

Παραγωγή: ΗΠΑ– 2012

Διάρκεια:  101 λεπτά

Είδος: Animation   

Σκηνοθεσία: Rich Moore

Με τις φωνές των: John C.Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer, Alan Tudyk, Jane Lynch, Mindy Kaling, Dennis Haysbert.

Στην ελληνική μεταγλώττιση συμμετέχουν οι: Βασίλης Αξιώτης, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Όθων Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κώστας Τσάκωνας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Ηλίας Ζερβός, Δημήτρης Μενούνος, Δημήτρης Δημόπουλος, Νέστορας Κοψιδάς, Σταύρος Μαυρίδης, Ντίνος Σούτης, Ακίνδυνος Γκίκας.

Υπόθεση: Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και τρεις δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Μαστρο-Φέλιξ που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα γίνει η αιτία να απελευθερωθεί ένας θανάσιμος ιός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα συναντήσει την απροσάρμοστη κι εριστική νεαρή Βανέλοπη Φον Σβιτς που θα του αλλάξει τις προτεραιότητες …και τα φώτα.

Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over;

Συναρπαστικό, πανέξυπνο και πολυεπίπεδο το τελευταίο δημιούργημα των στούντιο Ντίσνεϋ, με σκηνοθέτη τον βραβευμένο με τηλεοπτικά EMMY για τη δουλειά του στους Simpsons Ριτς Μουρ, είναι ένας νοσταλγικός φόρος τιμής στις πρώτες μορφές της βίντεο κονσόλας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές από το 80 και εδώ, με πολλές σινεφίλ αναφορές (Aliens, Matrix, γιαπωνέζικα anime, road movies, Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων κλπ). Χριστουγεννιάτικο must για γονείς και παιδιά. Ήδη βραβευμένο από το  National Board of Review ως καλύτερο animation του 2012,  είναι υποψήφιο για 10 βραβεία ANNIE καθώς και Χρυσή σφαίρα καλύτερου animation με την υποψηφιότητα Όσκαρ να θεωρείται από τώρα βέβαιη. 

Η ταινία θα προβάλλεται σε 3D μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και σε 2D στο πρωτότυπο. Οι θεατές θα έχουν επίσης την ευκαιρία (πριν τους τίτλους αρχής της ταινίας) να απολαύσουν ένα αριστουργηματικό τρισδιάστατο φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με τίτλο Paperman. Με σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι ο σκηνοθέτης John Kahrs δημιουργεί έναν  αξιοθαύμαστο ασπρόμαυρο κόσμο με αναφορές στις κλασσικές ρομαντικές ταινίες του Χόλιγουντ και μικρές γοητευτικές πινελιές κόκκινου που μοιάζει να χορεύει στους ρυθμούς της μαγικής μουσικής του Christophe Beck. Αν ήταν στο χέρι μου θα είχε από τώρα σίγουρο το Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 25.12.12