Anna Karenina

Παραγωγή: Βρετανία - 2012

Διάρκεια: 129 λεπτά.

Είδος: Δράμα Εποχής 

Σκηνοθεσία: Joe Wright

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Aaron Taylor Johnson, Jude Law, Matthew McFadyen, OliVIA Williams, Kelly McDonald, Ruth Wilson, Emily Watson, Domhnal Gleeson,  Susanne Lothar, Aliia Vikander.

Υπόθεση: Παντρεμένη με έναν ισχυρό κυβερνητικό παράγοντα, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται βαθιά έναν πλούσιο αξιωματικό του στρατού, τον κομψό κόμη Βρόνσκι και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια και το νόημα στη ζωή της, αψηφά απερίσκεπτα τις συμβάσεις της ρωσικής κοινωνίας κι εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της. Ο περίγυρος της την καταδικάζει και την εξοστρακίζει, και η ίδια παθαίνει συχνά κρίσεις ζήλιας που αποξενώνουν τον Βρόνσκι, με αποτέλεσμα να βουλιάζει σιγά σιγά σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Ο Τζο Ράιτ, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών περιόδου (Εξιλέωση, Περηφάνια και Προκατάληψη) υπογράφει τη νέα τολμηρή μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι εικονογραφώντας μοναδικά μια διαχρονική μελέτη στην ανθρώπινη ηθική σε διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου και συγγραφέα  Τομ Στόπαρντ (Ερωτευμένος Σαίξπηρ). Η αυτοκρατορική Ρωσία του τέλους του 19ου αιώνα αναβιώνει ολοζώντανη στη μεγάλη οθόνη με αφορμή μια ιστορία ερωτικής προδοσίας και ενός σαρωτικά μεταμορφωτικού παράνομου έρωτα.

Ο Ράιτ έχει στη διάθεσή του ένα υπέροχο καστ με επικεφαλής την μούσα του και ιδανική φιγούρα εποχής Κίρα Νάιτλι τον Τζουντ Λο και τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, αλλά και μια ομάδα εμπνευσμένων συνεργατών, μεταξύ των οποίων η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Σάρα Γκρίνγουντ στα σκηνικά, ο δημιουργός της μουσικής της Εξιλέωσης Ντάριο Μαριανέλι που για ακόμη μια φορά βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για βράβευση και η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Ζακλίν Ντουράν στα κοστούμια.

Η νέα μεταφορά του αριστουργήματος του Τολστόι προτείνει κάτι πολύ πρωτότυπο και μοναδικό: ολόκληρη η ταινία… μια θεατρική σκηνή, ειδικά κατασκευασμένη για να υπηρετήσει ονειρικά το όραμά του, με όλες τις τοποθεσίες και τα γεγονότα του βιβλίου να αποδίδονται πάνω σε αυτήν.

Το μοντέρνο συναντά το κλασσικό και η Βρετανική σχολή παίζει εντός έδρας με σίγουρα αποτελέσματα.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 01.01.13


Anna Karenina - trailer HD (2012) Joe Wright... από myfilm-gr