Dupa Dealuri (Beyond the Hills) - Πίσω από τους Λόφους

Παραγωγή: Ρουμανία - 2012

Διάρκεια:  155 λεπτά

Είδος: Δράμα    

Σκηνοθεσία: Cristian Mungiu

Πρωταγωνιστούν: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu, Gina Ţandură, Vica Agache, Nora Covali, Dionisie Vitcu.

Υπόθεση: Δύο κορίτσια, η Αλίνα και η Βοίτσιτα  μεγάλωσαν μαζί σε ορφανοτροφείο, έχοντας σαν μοναδική οικογένεια η μία την άλλη. Στα 19, η Αλίνα πήγε να ζήσει με ανάδοχη οικογένεια, και αργότερα μετανάστευσε προκειμένου να εργαστεί στη Γερμανία. Η Βοίτσιτα απομένοντας μόνη κατέφυγε σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι κι έγινε καλόγρια. Εκεί βρήκε τη μεγάλη οικογένεια που δεν είχε ποτέ. Έρχεται η στιγμή όμως που η Αλίνα γυρνάει από τη Γερμανία για να πάρει πίσω μαζί της την Βοίτσιτα, τον μόνο άνθρωπο που αγαπά και που την αγάπησε σ’ αυτό τον κόσμο. Εκείνη όμως έχει βρει το Θεό. Κι ο Θεός είναι ο πιο δύσκολος εραστής που μπορεί κανείς να ζηλεύει.

Μια ταινία για την αγάπη, την πίστη και τον τρόπο βίωσης του θείου και της αμαρτίας στις Χριστιανικές κοινωνίες. Κυρίως όμως μια μελέτη για την αδιαφορία, ως κύριο γνώρισμα της σύγχρονης κοινωνίας που οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και φτιάχνει κυριολεκτικά τέρατα.

Η νέα ταινία του σπουδαιότερου σήμερα Ρουμάνου δημιουργού μετά το πολυβραβευμένο «4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες» βασίζεται στα 2 χρονικά της Τατιάνα Νικουλέσκου Μπραν για την παράξενη υπόθεση θανάτου μιας νεαρής γυναίκας στη διάρκεια εξορκισμού σε μοναστήρι της Μολδαβίας το 2005.

Βραβείο σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών 2012 και επίσημη υποβολή στην κατηγορία για ξενόγλωσσο Όσκαρ για αυτή την παρεμφερή σε προβληματισμό με τη «Λευκή Κορδέλα» του Χάνεκε ταινία.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 03.01.13