Elena

Εργάζεται σαv μοντέλο από το 2001. Παράλληλα με το modeling έκανε τις σπουδές της  στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης και τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Την ρωτήσαμε τι αγαπάει να κάνει περισσότερο: 
Mας απάντησε να γράφει. Ξεκίνησε δειλά δειλά να αρθρογραφεί το 2003 κι από τότε έχει περάσει από πολλά είδη ρεπορτάζ και μας το εξομολογήθηκε: τα ερωτεύτηκε όλα πολύ...

Είσαι ένα μοντέλο που φωτογραφίζεται σε ιδιαίτερα concept και κάθε φορά καταφέρνεις να βγάζεις ένα διαφορετικό πρόσωπο στις φωτογραφήσεις. Για το role play ως cat woman τι έχεις να πεις;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βαριόμουν τους «κανονικούς ανθρώπους» και τα «κανονικά» πράγματα. Αργότερα, στην ψυχολογία μας δίδαξαν, ότι το φυσιολογικό δεν είναι απαραίτητα το σωστό, αλλά αυτό που ακολουθεί η πλειοψηφία. Βρίσκω μια απίστευτη ομορφιά στις αλλόκοτες καταστάσεις, διακρίνω ενδιαφέρον στα μη συμβατικά πρόσωπα και πιστεύω πως μια γυναίκα πρέπει να είναι και ενδιαφέρουσα, όχι μόνο όμορφη, γιατί η ομορφιά είναι παροδική και από μόνη της βαρετή, ενώ η προσωπικότητα μένει.

Ποιό είναι το μότο σου;

"Nα μοιάζεις με κορίτσι, να φέρεσαι σαν κυρία, να σκέφτεσαι σαν άντρας και να εργάζεσαι σαν αφεντικό".


Ο ιδανικός άντρας;

Toν άντρα τον θέλω υπερήρωα. Θέλω να τον θαυμάζω για το πώς φέρεται σε μένα αλλά και για το ποιός είναι απέναντι στους άλλους, για τη δουλειά του, την προσωπικότητά του, τα πιστεύω του. Κάτι λιγότερο από αυτό , απλά δεν είναι για μένα. Για κάτι σαν αυτό τα δίνω όλα.


Ο μέσος άντρας δημιουργεί το πρόβλημα ή η ξεχωριστή γυναίκα;

Συνήθως το πρόβλημα προκύπτει όταν ο μέσος άντρας επιδιώξει να διεκδικήσει την ξεχωριστή γυναίκα. Προσπαθεί αρχικά να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες της, αλλά δεν τα καταφέρνει, διότι αν μπορούσε δεν θα ήταν μέσος, θα ήταν ήδη ξεχωριστός. Αυτός είναι ο λόγος που οι ξεχωριστές γυναίκες είναι μόνες: Δεν υπάρχουν πολλοί άντρες για να μπορούν να σταθούν δίπλα τους. Γι' αυτό οι " μεσαίοι" μπλέκουν με τους "μεσαίους" κι έχουμε μέτρια αποτελέσματα στα πάντα. Μια βαρετή μετριότητα επισκιάζει τα πάντα και τους πάντες που σκέφτομαι καλύτερα τρελή παρά συνηθισμένη ...

Αφού δε μας βρήκε το τέλος του κόσμου, που θα ήθελες να σε βρει μια νέα αρχή;

Στην αγκαλιά ενός πραγματικά ξεχωριστού άντρα.

Ζηλεύεις τις άλλες γυναίκες; Ποιά είναι η σχέση σου με τους άντρες;

Δε ζήλεψα γυναίκα μέχρι σήμερα, το πολύ πολύ να θαύμασα. Τα έχω τόσο καλά με τον εαυτό μου, ξέρω τόσο καλά ποιά είμαι, που φέρτε μου όποια θέλετε, καμιά δε θεωρώ καλύτερη από μένα. Δεν είναι εγωισμός, είναι αυτοεκτίμηση. Όσο για τους άντρες, τους αγαπώ σαν φίλους, σχεδόν τους μισώ σαν συντρόφους. Βαριέμαι την παρέα με τις γυναίκες στην πλειοψηφία τους. Απολαμβάνω τις αντρικές παρέες, αλλά όταν οι άντρες μπαίνουν στο ρόλο του συντρόφου, γίνονται στην πλειοψηφία τους ανυπόφοροι.

Τι θα πρότεινες σε μία γυναίκα ώστε να μάθει να δημιουργεί μόδα και όχι να την ακολουθεί;

Αυτό είναι ταλέντο. Δεν παίρνει υποδείξεις. Ή είσαι αρχηγός ή είσαι σκύλος.
Η οδηγείς ή ακολουθείς.

Γιατί είσαι ακόμη στην Ελλάδα; 

Γιατί ο καπετάνιος εγκαταλείπει το πλοίο τελευταίος.

Ποιά γυναίκα είναι σέξυ

Σέξυ είναι η γυναίκα που τρελαίνει τους άντρες όταν είναι ντυμένη κι όταν μιλάει. Γυμνές και αμίλητες είναι όλες σέξυ. Ντυμένες και να μιλάνε, ελάχιστες.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ζαχαρόπουλο και η Τζένη Καραγιάννη γιατί χωρίς αυτούς δε θα βλέπατε τίποτε από αυτά. Αγαπώ κι εκτιμώ τους συνεργάτες μου που είναι ταλαντούχοι, επαγγελματίες και άψογοι σε αυτό που κάνουν. Πίσω από μια καλή εικόνα κρύβονται χίλιες αρετές ανθρώπων.

Photographer: Nick Zacharopoulos

Model: Elena Fakou - Swkianou

Styling and creations: JK Jenny Karagianni [ sexy lingerie (X-pleasure) ,dance wear (Protagonista) and shoes ( X-pleasure & Protagonista)] Protagonista Fashion store

Graphics: Anestis Chatzibeis

Make up artist: Anastasia Theoxari

Location: Alfa Zita Studios

Συνέντευξη: Alfa Zita Team

GRAND Magazine production © 2013