Κεράσι γλυκό

Υλικά για 2 βάζα του κιλού


1,5 κιλό κεράσια σκληρά 

1 κιλό ζάχαρη

2,5 φλ. νερό

Χυμός ενός λεμονιού

1 στικ βανίλιας ή μίση κ.γλ. σκόνη


Εκτέλεση

1. Πλύντε καλά τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε τα κουκούτσια.

2. Σε κατσαρόλα βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 10-12 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Ρίξτε μέσα τα κεράσια και βράστε επιπλέον για 5-6 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε τη για 24 ώρες.

3. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα κεράσια και ρίξτε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το σιρόπι να βράσει ξανά μέχρι να αρχίσει να δένει και προσθέστε τα κεράσια. Βράστε επιπλέον μερικά λεπτά ή μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.

4. Μοιράστε το γλυκό σε γυάλινα βάζα με καπάκι.