Papa ou Maman – Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο – 2015 

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Martin Bourboulon

Πρωταγωνιστούν: Laurent Lafitte, Marina Foïs, Alexandre Desrousseaux, Anna Lemarchand, Achille Potier, Judith El Zein, Michaël Abiteboul, Vanessa Guide, Michel Vuillermoz.

Υπόθεση: Η μηχανικός Φλοράνς και ο γιατρός Βενσάν είναι από κάθε άποψη πετυχημένοι: συναρπαστικές καριέρες, τέλειος γάμος, οικογένεια με τρία παιδιά, όμως…έρχεται η στιγμή που κρίνουν από κοινού ότι δεν πρέπει να παραδοθούν στη μικροαστική ρουτίνα και να μετατρέψουν τις ζωές τους σε σειρά από υποχρεώσεις. Έτσι μετά από δεκαπέντε χρόνια κοινής ζωής αποφασίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνουν όπως είναι τώρα, είναι να πάρουν διαζύγιο! Δυστυχώς ταυτόχρονα απογειώνονται και οι καριέρες τους και τους προσφέρονται νέες ευκαιρίες στο εξωτερικό. Και τα παιδιά; Ποιος θα πάρει το μουτζούρη; Μπροστά στις προσωπικές φιλοδοξίες ο πολιτισμός πάει περίπατο και μπαίνουν σε εφαρμογή δόλια σχέδια από πλευράς και των δύο για να ξεφορτώσουν ό ένας στον άλλο την κηδεμονία. Το παιγνίδι χοντραίνει μέχρι τον απόλυτο εκτροχιασμό. Θα κρατήσουν άραγε αυτή τη στάση μέχρι τελικής πτώσης;

Πάνω από τρία εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία για μια κωμωδία από το δαιμόνιο συγγραφικό δίδυμο Ντε Λα Πατελιέ – Ντελαπόρτ που ξεφτιλίζει από πολλές απόψεις το θεσμό της σύγχρονης αστικής οικογένειας. Το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το προπέρσινο σουξέ «Για όλα φταίει τα όνομά σου» τα δίνει όλα στη λεπτομερή ανάλυση του εγωιστικού ατομικισμού και του υλικού ευδαιμονισμού του μέσου δυτικού - αδιάφορο αρσενικού ή θηλυκού, φιλοδοξώντας να δρέψει δάφνες από τον κλασικό «Πόλεμο των Ρόουζ». Μέχρι ένα σημείο όμως. Είπαμε! Αν κουνήσεις πολύ τη βάρκα θα πνίξεις την πελατεία που πλήρωσε εισιτήριο. Το εγχείρημα δεν ολοκληρώνεται ποτέ, παρά τη θαυμάσια χημεία του πρωταγωνιστικού δίδυμου, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης δεν φαίνεται ικανός να τονίσει τα σκοτεινά και δηλητηριώδη στοιχεία της ίντριγκας. Σαν καλοκαιρινό θέαμα όμως στέκει ικανοποιητικά. 

Διανομή: Weird Wave 

Στις αίθουσες από 30.07.15