Οι νέες τάσεις στα κοσμήματα

 

Diamonds are a girl's best friend....και όχι μόνο! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα κοσμήματα είναι από τα πιο απαραίτητα και αγαπημένα αξεσουάρ των γυναικών, με διαμάντια ή χωρίς. Απαραίτητα γιατί μπορούν να κάνουν ακόμη και το πιο απλό ντύσιμο να δείχνει μοναδικό, και αγαπημένα γιατί χαρίζουν λάμψη και έναν αέρα πολυτέλειας που κάθε γυναίκα ξέρει να εκτιμά. 

Στα κοσμήματα υπάρχουν φυσικά κάποια κλασικά κομμάτια που ποτέ δε φεύγουν από τη μόδα και είναι διαχρονικά, όπως οι πέρλες ή το μονόπετρο δαχτυλίδι. Όμως δεν είναι αρκετά εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε και να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας. Γι' αυτό λοιπόν υπάρχουν πρωτότυπα κοσμήματα που σπάνε τη μονοτονία, φτιαγμένα από μέταλλο, ξύλο ή πλαστικό, με κρόσσια και περίεργα μοτίφ.





Φέτος στα κοσμήματα το μέγεθος μετράει, καθώς οι μεγάλες και τολμηρές δημιουργίες θα κλέψουν την παράσταση. Μεγάλα περιδέραια και δαχτυλίδια, φαρδιά βραχιόλια και μακριά σκουλαρίκια κατέκλυσαν τις πασαρέλες και τώρα ήρθαν για να κάνουν την κάθε σας εμφάνιση μοναδική και αξέχαστη. Σίγουρα δεν πρόκειται για κοσμήματα που περνούν απαρατήρητα, γι' αυτό μην προσπαθήσετε να τα ενσωματώσετε στο ντύσιμό σας αλλά αφήστε τα να ξεχωρίσουν όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Τα εντυπωσιακά μοτίφ στα κοσμήματα αποτελούν μια ακόμη σημαντική πρόταση των σχεδιαστών. Φίδια, πουλιά, έντομα, λουλούδια και φύλλα, νομίσματα αλλά ακόμη και ελέφαντες, είναι μερικά από τα μοτίφ που θα φορεθούν πολύ. Συνδυάστε κοσμήματα με τα ιδιαίτερα αυτά μοτίφ με όποιο τρόπο θέλετε και δημιουργήστε το δικό σας πρωτότυπο στιλ, αλλά με προσοχή και χωρίς υπερβολές. 

Πέρα από το μέγεθος φέτος μετράει και η ποσότητα στα κοσμήματα, καθώς μια άλλη hot τάση θέλει τα κολιέ να φοριούνται πολλά μαζί, σε διάφορα μήκη και μεγέθη. Περίτεχνα κολιέ από διάφορα υλικά και σε διάφορα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν και να κάνουν ακόμη και το πιο απλό πουκάμισο ή μπλουζάκι να δείχνει εντυπωσιακό. Για να εφαρμόσετε αυτή την τάση με επιτυχία προτιμήστε ρούχα χωρίς επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία, που αφήνουν ακάλυπτο το ντεκολτέ σας και αφήστε τα πολυεπίπεδα κολιέ να κάνουν τη διαφορά. 

Τα κοσμήματα φέτος δε θα είναι ''heavy metal'', καθώς θα είναι φτιαγμένα από πιο ελαφριά μέταλλα στους τόνους του κίτρινου, του χρυσού και του λευκού. Μεταλλικά κοσμήματα σε μεγάλα μεγέθη και εντυπωσιακά σχήματα, κυρίως τσόκερ για το λαιμό και βραχιόλια δεν πρέπει να λείψουν από τη συλλογή σας. Επίσης τα κρόσσια είναι στη μόδα και διακοσμούν όχι μόνο ρούχα, παπούτσια και τσάντες αλλά θα τα δούμε και σε κοσμήματα, με χαρακτηριστικό κομμάτι τα μακριά σκουλαρίκια με φούντες και κρόσσια.

Τα bangles, δηλαδή τα ογκώδη βραχιόλια είναι τάση και όσο περισσότερα φορέσετε τόσο το καλύτερο. Συνδυάστε χοντρά μαζί με πιο λεπτά bangles σε πολλά χρώματα, με πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες, με φλοράλ ή animal print λεπτομέρειες, σε τετράγωνο σχήμα ή ακόμη και σε σχήμα αστεριού. Παράλληλα, το ρετρό στιλ κάνει την εμφάνισή του και στα κοσμήματα και κυρίως στα δαχτυλίδια, τα οποία θα είναι μεγάλα και μπορούν να καλύπτουν ακόμη και τέσσερα δάχτυλα!

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή