Χειμώνας 2011/2012 – Οι τάσεις στα παλτό


Βρισκόμαστε ήδη στα πρόθυρα του χειμώνα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξοπλιστούμε με ένα παλτό, άνετο και ζεστό, που θα μας προστατεύει από το χειμωνιάτικο κρύο. Καθώς το παλτό είναι ένα βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, που θα το φοράμε για πολλούς μήνες αλλά ίσως και αρκετούς χειμώνες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την επιλογή του. Γι' αυτό δώστε προσοχή στο χρώμα, το ύφασμα αλλά κυρίως στο σχέδιο και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπο και το στιλ σας. Αυτό το χειμώνα, η ποικιλία στα παλτό είναι μεγάλη για να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς.

Χρώματα

Πέρα από το
κλασικά χειμωνιάτικα χρώματα, όπως το μαύρο, το γκρι και το καφέ, φέτος τα έντονα χρώματα κάνουν την εμφάνισή τους και στα παλτό. Κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο και το κίτρινο σε διάφορες αποχρώσεις, αλλά και το πράσινο, το μπλε και το άσπρο. Μη διστάσετε να προτιμήσετε ένα παλτό σε έντονο χρώμα, καθώς θα δώσει μια χαρούμενη νότα στις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σας και φυσικά θα σας κάνει να ξεχωρίζετε.
Το
καμιλό παλτό είναι μια σίγουρη και διαχρονική επιλογή, για σοφιστικέ και κομψές εμφανίσεις, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα.

Υλικά και υφάσματα

Η γούνα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά trends του χειμώνα και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν από τις πασαρέλες των σχεδιαστών τα γούνινα παλτό. Σε διάφορα σχέδια και μήκη, τα γούνινα παλτό χαρίζουν εκτός από ζεστασιά, πολυτέλεια και στιλ, ενώ με κατάλληλους συνδυασμούς ρούχων και αξεσουάρ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απόλυτο rock outfit. Εάν θεωρείτε υπερβολικό ένα γούνινο παλτό, προτιμήστε ένα παλτό με γούνινες λεπτομέρειες, όπως ένα γούνινο γιακά, ενώ η συνθετική γούνα θα καλύψει όσες έχετε οικολογικές ή οικονομικές ανησυχίες. Το δέρμα και κυρίως το δέρμα φιδιού, το τουίντ και το
κασμίρ, αποτελούν υλικά και υφάσματα που θα βρούμε στα παλτό αυτό το χειμώνα. 

Στιλ και σχέδια

Οι κάπες, αποτελούν την πιο hot τάση της σεζόν, όσον αφορά στα πανωφόρια. Πολυμορφικές και πρακτικές, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διάφορα στιλ και θα τις βρείτε σε διάφορα μήκη. Τα μακριά παλτό που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε ένα forties λουκ, ενώ τα πιο κοντά που πέφτουν σε Α γραμμή θα σας δώσουν αέρα από τα sixties. Οι ζώνες πάνω από το παλτό τονίζουν τη μέση και κολακεύουν τη σιλουέτα σας. Παράλληλα, το military έχει κάνει την εμφάνισή του και στα πανωφόρια. Τα military jackets, μπορούν να φορεθούν όχι μόνο σε χακί αποχρώσεις αλλά και σε άλλα χρώματα, όπως το κόκκινο. Τέλος, για urban-chic εμφανίσεις μπορείτε να προτιμήσετε ένα πρακτικό parka jacket, με γούνινη επένδυση και κουκούλα, που θα σας προστατεύσει από το κρύο, ενώ μένει πάντα στη μόδα.