Τα χρώματα που θα φορεθούν αυτό το χειμώνα

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και ήδη βρισκόμαστε στα πρόθυρα του χειμώνα. Ενώ αδειάζατε τη ντουλάπα σας από τα καλοκαιρινά σας ρούχα, σίγουρα σκεφτήκατε ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να ξαναφορέσετε τα έντονα και χαρούμενα καλοκαιρινά χρώματα. Μια βόλτα όμως στις βιτρίνες είναι ικανή να σας πείσει για το αντίθετο. Αυτός ο χειμώνας θα είναι διαφορετικός. Τα σκούρα και μουντά χειμωνιάτικα χρώματα δεν έχουν το μονοπώλιο, καθώς τα παλ χρώματα, το κίτρινο, το κόκκινο, το ροζ και το πορτοκαλί έρχονται για να δώσουν ζωντάνια και χρώμα στο φετινό χειμώνα αλλά και στη ντουλάπα σας. Σε γενικές γραμμές η ποικιλία στις χρωματικές τάσεις αυτή τη σεζόν είναι αρκετά μεγάλη και αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Έντονα χρώματα

Αυτό το χειμώνα μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε με μια περισσότερο καλοκαιρινή διάθεση, καθώς τα έντονα χρώματα παραμένουν στη μόδα και αυτή τη σεζόν. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε ζωηρά χρώματα θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Συνδυάστε ρούχα σε ουδέτερα χρώματα με αξεσουάρ σε πιο έντονα, όπως ένα γκρι φόρεμα με κόκκινες γόβες και τσάντα. Αποφύγετε το να συνδυάζετε πολλά έντονα χρώματα μεταξύ τους καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Συγκεκριμένα, τα χρώματα που θα φορεθούν πολύ είναι το φωτεινό κόκκινο, το φούξια, το πορτοκαλί, το κίτρινο σε διάφορες αποχρώσεις από μουσταρδί μέχρι καναρινί, το πράσινο του σμαραγδιού, αλλά και το μπλε ελεκτρίκ.

Παλ χρώματα

Εάν θεωρείτε τα έντονα χρώματα υπερβολικά για το χειμώνα αλλά και τα σκούρα πολύ μονότονα, τότε οι παλ αποχρώσεις είναι αυτό που σας ταιριάζει. Το λιλά, το ροζ, το απαλό κίτρινο, το σαμπανί είναι μερικά από τα χρώματα που θα σας δώσουν θηλυκότητα, στιλ και κομψότητα αυτό το χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα είναι σέξι χωρίς να εκπέμπουν επιθετικότητα.

Ουδέτερα χρώματα

Αυτά τα χρώματα δεν παύουν ποτέ να είναι στη μόδα και είναι τόσο ευκολοφόρετα που όλες τα προτιμάμε ανεξάρτητα από την εποχή. Επιτρέπουν άπειρους συνδυασμούς με άλλα χρώματα, εξίσου ουδέτερα ή έντονα, και το αποτέλεσμα είναι πάντα επιτυχημένο. Το μαύρο δε θα μπορούσε να λείπει από το φετινό χειμώνα και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, χαρίζοντας γοητεία και κομψότητα. Εάν το total black λουκ το βρίσκετε κάπως επιθετικό, προσθέστε λίγο χρώμα φορώντας παπούτσια ή αξεσουάρ σε έντονο χρώμα για μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Επίσης επενδύστε σε ρούχα και αξεσουάρ σε λευκό, μπεζ και ανοιχτό γκρι και σίγουρα θα τα φοράτε για αρκετούς ακόμη χειμώνες.

Το βαθύ μπλε

Το βαθύ μπλε μπορούμε να πούμε ότι είναι το μαύρο του φετινού χειμώνα. Το είδαμε πολύ στις πασαρέλες και συνεχίζουμε να το βλέπουμε και στις βιτρίνες. Όπως το μαύρο, είναι και αυτό ένα πολύ ασφαλές χρώμα που φοριέται όλη μέρα, αλλά ενδείκνυται κυρίως για βραδινές εμφανίσεις. Είναι ένα πολύ κομψό χρώμα το οποίο μπορεί να χαρίσει μια σοφιστικέ πινελιά στην εμφάνισή σας και σας επιτρέπει να πειραματιστείτε πάνω σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Το μοβ και το μπορντό

Το μπορντό και το οι αποχρώσεις του μοβ, όπως το μελιτζανί και το δαμασκηνί, είναι πλούσια και ζεστά χρώματα ιδανικά για το χειμωνιάτικο τοπίο, που μπορούν να δώσουν και μια πινελιά πολυτέλειας στο ντύσιμό σας. Ταιριάζουν απόλυτα με το γκρι αλλά και το μαύρο, για εμφανίσεις με ρομαντική διάθεση.

Prints

Τα εμπριμέ αυτό το χειμώνα έχουν την τιμητική τους. Τα φλοράλ, τα πουά, τα καρό και τα animal prints σπάνε τη μονοτονία και αφήνουν χώρο για πειραματισμούς για να δημιουργήσετε ένα στιλ σέξι, παιχνιδιάρικο, ροκ ή ρομαντικό. Συνδυάστε τα εμπριμέ με μονόχρωμα για περισσότερη ασφάλεια, αλλά εάν πιστεύετε ότι έχετε το ανάλογο ταλέντο τολμήστε να συνδυάσετε σε ένα σύνολο διαφορετικά prints μεταξύ τους, όπως έκαναν και πολλοί σχεδιαστές και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε.

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή