Η μόδα στο μακιγιάζ

Το κατάλληλο μακιγιάζ είναι ικανό να κάνει θαύματα. Να τονίσει τα δυνατά σημεία του προσώπου σου, να καλύψει ατέλειες και να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό σου. Εάν λοιπόν αυτό το χειμώνα ψάχνεις να βρεις το μακιγιάζ που όχι μόνο θα σου ταιριάζει, αλλά θα συμβαδίζει και με τις επιταγές της μόδας, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τις παρακάτω hot τάσεις ...

 

Γήινα χρώματα

Πολλοί ήταν οι σχεδιαστές που και αυτή τη σεζόν συνόδευσαν τις δημιουργίες τους με ένα μακιγιάζ σε γήινους τόνους, σχεδόν φυσικό. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς το nude μακιγιάζ ταιριάζει σε όλες και το αποτέλεσμα είναι πάντα φρέσκο, ανεπιτήδευτο και χαρίζει στο πρόσωπο μια αίσθηση υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχετε ένα λαμπερό αλλά σχεδόν αόρατο μακιγιάζ, είναι το κατάλληλο foundation, το οποίο θα ταιριάζει στον τόνο  του δέρματος σας και θα το απλώσετε ομοιόμορφα. Συνδύασέ το με ένα concealer που θα καλύψει τυχόν μαύρους κύκλους και θα φωτίσει το βλέμμα σου, λίγη μάσκαρα, μια σκιά σε μπεζ ή ανοιχτό καφέ, ρουζ σε απαλή απόχρωση για να τονίσεις τα μήλα και τις γωνίες του προσώπου σου και ένα άχρωμο lip gloss ή κραγιόν και είσαι έτοιμη! Το nude μακιγιάζ είναι το πλέον κατάλληλο για τη διάρκεια της μέρας και για τη δουλειά στο γραφείο, καθώς είναι διακριτικό και ταυτόχρονα εύκολο και γρήγορο.

Γραμμικό μακιγιάζ

Στα μάτια αυτή τη σεζόν κυριαρχεί το γραμμικό μακιγιάζ, γι' αυτό μη διστάσετε να σχεδιάσετε γραμμές, με μολύβια και κυρίως eyeliner. Τα σχέδια και τα σχήματα ποικίλουν και αυτό σας επιτρέπει να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να αυτοσχεδιάσετε. Το μαύρο eyeliner συμβαδίζει με το γενικότερο ρετρό κλίμα που συναντάμε στη μόδα αυτή τη σεζόν, πηγαίνοντας μας πίσω στη δεκαετία των 60's. Πέρα από το 60's ύφος όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το eyeliner με μεγαλύτερη ευκολία από ποτέ, για να δημιουργήσουμε έντονο βλέμμα με πολλούς τρόπους. Ξεχάστε λοιπόν τους κανόνες που θέλουν μια ίσια γραμμή πάνω από τα μάτια. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των επάνω βλεφαρίδων για να δείχνουν τα μάτια σας γατίσια. Ακόμη μπορείτε να ξεκινήσετε τη γραμμή με το eyeliner από το μέσο του βλεφάρου, η να κάνετε μια χοντρή γραμμή που θα βγαίνει αρκετά προς τα έξω, δημιουργώντας καμπύλη. 

Ένταση στα χείλη

Τα έντονα χείλη είναι το απόλυτο must της σεζόν. Το κόκκινο ματ χρώμα, είναι διαχρονικό, σέξι και απολύτως θηλυκό. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις του πορτοκαλί, κυρίως εάν η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη, καθώς το πορτοκαλί αυτό το χειμώνα αποτελεί μια τάση φρέσκια και πρωτοποριακή. Ακόμη μπορείτε να τονίσετε τα χείλη σας με κραγιόν στις βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, του μπορντό και του μοβ και να δώσετε μια vamp διάθεση στο μακιγιάζ σας. Αλλά μην ξεχνάτε, όταν τονίζουμε τα χείλη αποφεύγουμε να βάφουμε εξίσου έντονα και τα μάτια ή το αντίστροφο, για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία

Φαρδιά φρύδια

Τα φυσικά πλην όμως καλοφτιαγμένα φρύδια, έχουν την τιμητική τους. Κυριάρχησαν στις πασαρέλες πολλών σχεδιαστών, οι οποίοι μάλιστα τα τόνισαν ακόμη περισσότερο με μαύρο μολύβι. Τα παχιά αγορίστικα φρύδια δημιουργούν ένα ανδρόγυνο λουκ το οποίο είναι trend αυτή τη σεζόν. Τα φαρδιά φρύδια τονίζουν ιδιαίτερα το βλέμμα, γι' αυτό αφήστε τα λίγο να μεγαλώσουν, ενώ φροντίστε να τα γεμίζετε και να διορθώνετε το σχήμα τους χρησιμοποιώντας μολύβι φρυδιών στο χρώμα των φρυδιών σας.

Smoky eyes

Τα έντονα smoky eyes αποτελούν μάλλον διαχρονική αξία, καθώς βρίσκονται στο προσκήνιο σχεδόν κάθε σεζόν. Από το μαύρο και το μπλε, μέχρι το μοβ και το κόκκινο, τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε ένα smoky αποτέλεσμα στα μάτια, έχουν φέτος πολύ μεγάλη ποικιλία. Επίσης οι μεταλλικές σκιές αποτελούν hot τάση. Προτιμήστε τους τόνους του χρυσού και του ασημί για τις βραδινές σας εμφανίσεις καθώς  δίνουν λάμψη στο βλέμμα και αποπνέουν πολυτέλεια, ενώ επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ιριδίζουσες μεταλλικές σκιές με χρώμα για ένα εντυπωσιακό, αλλά και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή