Βελουτέ πατάτας

Υλικά για 4-5 μερίδες

1 κιλό πατάτες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πράσο

50 ml ελαιόλαδο

500 ml ζωμός λαχανικών ή κότας

50 ml κρασί λευκό

100 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες, το πράσο και το κρεμμύδι σε μικρά και ίδια κομμάτια.

2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα λαχανικά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε με το κρασί.

3. Προσθέστε το ζωμό, το αλάτι και βράστε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπήστε με μπλέντερ χειρός.

5. Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα, ανακατέψτε, σερβίρετε και τρίψτε φρέσκο πιπέρι.

 

Hints & Tips

Αντικαταστήστε το ζωμό λαχανικών ή κότας με κύβους του εμπορίου.

Για ελαφριά σε λιπαρά σούπα αφαιρέστε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα.

Προσθέστε επιπλέον υγρά ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλετε να είναι η σούπα σας.