Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Υλικά

500 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα τριμμένα

80 ml μπράντi

1 βανίλια σκόνη

200 γρ. ανθόνερο

2 κρόκοι αυγών

1 κιλό αλεύρι

300 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους, τα αμύγδαλα, τη βανίλια, το μπράντi και σταδιακά το αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη και ζυμώστε 1-2 λεπτά με το χέρι. Πλάστε σε κουραμπιέδες σε σχήμα της αρεσκείας σας και το τοποθετήστε τους σε ταψί.

2. Ψήστε στο φούρνο στους 180° C για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και ραντίστε με ανθόνερο. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και τοποθετήστε τους σε πιατέλα.

 

photo: Nick Zacharopoulos