ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Από τα βιβλία στα παιχνίδια με διακρίσεις

 

Ολοκληρώθηκε ο θεσμός των βραβείων TOYS AWARDS 21, με σημαντική διάκριση για τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, που απέσπασαν 12 βραβεία σε σύνολο 18 κατηγοριών.

Από το 2017 οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους και στον κλάδο του παιχνιδιού, φέρνοντας στην αγορά τα brands Viking, Janod, Animal Planet και Zito!.

Παρόλο που ήταν η πρώτη χρονιά διεξαγωγής των συγκεκριμένων βραβείων από την BOUSSIAS, με την τιμητική υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός, αποδεικνύοντας πως ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών, οι εταιρείες διατηρούν τη δημιουργικότητά τους και συμβάλλουν στην ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού σε σωματικό, κινητικό, γνωστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το παγκοσμίως επιτυχημένο brand Janod πήρε τη σημαντική διάκριση Toy Brand of the Year.

Την αξιολόγηση των Toys Awards 21 ανέλαβαν 20 πανεπιστημιακοί, θεσμικοί παράγοντες, επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο του παιχνιδιού. Οι Πρόεδροι της κριτικής επιτροπής, Ράνια Θρασκιά, Παιδαγωγός, Οικογενειακή Σύμβουλος Msc, και Δρ Ηλίας Α. Βασιλείου, Γλωσσολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέραν στο χαιρετιστήριο μήνυμά τους την εξέχουσα σημασία που έχουν τα Toys Awards στη σημερινή εποχή.

Συγκεκριμένα η Ράνια Θρασκιά ανέφερε: «Μέσα από το παιχνίδι μπορεί κάποιος να δει τον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον κόσμο γύρω του. Επίσης, το παιχνίδι, καθώς αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις κλίσεις και τις δεξιότητες του παιδιού». Από τη δική του πλευρά ο Ηλίας Βασιλείου επισήμανε σχετικά: «Η δυσκολία των μελών της επιτροπής να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικά και ποιοτικά προϊόντα-παιχνίδια αντισταθμίστηκε από την ικανοποίηση να συμμετέχει κάποιος σε έναν θεσμό με υψηλή ποιότητα και προσφερόμενο έργο προς το παιδί και την οικογένεια».

Χρυσό βραβείο απέσπασαν το Janod Κουκλόσπιτο ως το «Καλύτερο παιχνίδι για κορίτσια», το Janod τραπεζάκι μουσικής στην κατηγορία «Καλύτερο παιχνίδι μουσικής» και η Janod Μεγάλη Κουζίνα Macaron στην κατηγορία «Καλύτερο παιχνίδι ρόλων». Αργυρά βραβεία απέσπασαν τα παιχνίδια Janod Χάρτης Παζλ για το Μπάνιο – Εξερευνητές και Viking – Jumbo Φορτηγό 25 εκ. – Οικολογική Σειρά.

Τέλος, με τον τίτλο των χάλκινων βραβείων διακρίθηκαν τα παιχνίδια Viking –Οχηματάκια 10 εκ. – Οικολογική Σειρά, Janod Μεγάλη Κουζίνα Macaron, Animal Planet Τ-Ρεξ με Κινούμενο Σαγόνι XL, Janod Brico'Kids Μαγνητικός Πάγκος Εργασίας Γίγας, Janod Μεγάλη Κουζίνα Macaron, Janod Διακοσμώ το Λάμα με Πομ-Πομ και Viking – Πυροσβεστικό όχημα 19 εκ. – Οικολογική σειρά.

Στόχος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι η συνεχής βελτίωση με γνώμονα το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα προς το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Για τα Zito! θα βρείτε εδώ

Για τα Viking θα βρείτε εδώ

Για τα Janod θα βρείτε εδώ