Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου

Φέτος το καλοκαίρι, η πόλη του Ρεθύμνου πάλλεται στο ρυθμό, στα χρώματα και την παράδοση των κρουστών! Η Act for Art  σε συνδιοργάνωση και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου. Δημιουργία, αλληλεπίδραση, κίνηση, και έκφραση συναισθημάτων, σε ένα πολύκροτο Φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές κάτω από τον έναστρο ρεθυμνιώτικο ουρανό τον Ιούλιο, στην κάρδια του καλοκαιριού!

Καλεσμένοι από το εξωτερικό, μεγάλα ονόματα της διεθνούς κοινότητας κρουστών, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής, καθώς και σημαντικοί μουσικοί από την Κρήτη, θα αφηγηθούν την δική τους ιστορία σε έναν διαπολιτισμικό μουσικό διάλογο, που θα ορίζεται από μια πανδαισία ήχων και ρυθμών, μια μουσική γιορτή για όλες τις ηλικίες. Αρχέγονη παράδοση, world music, street culture, flamenco, σύγχρονη μουσική, συνθέτουν ένα μουσικό μωσαϊκό που μέσα από την τέχνη των κρουστών θα αναδείξει το Φεστιβάλ σε ένα τριήμερο γεμάτο ρυθμό!

Πλαισιωμένο από εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης της μουσικής των κρουστών μέσα από άλλες τέχνες το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του χαρακτήρα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Τάκη Βασιλείου, έχει ως στόχο να μπει στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων μουσικών Φεστιβάλ, και να γίνει θεσμός, στεγάζοντας κάθε καλοκαίρι τη μαγεία της αρχέγονης τέχνης των κρουστών στην πόλη του Ρεθύμνου.

photo: AL HANIM TRIO

Το Φεστιβάλ

Οι κεντρικές συναυλίες του Φεστιβάλ φιλοξενούνται στο βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτζας, ένα μοναδικό μνημείο που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Μουσικοί και κοινό από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα συναντηθούν σε έναν οικουμενικό μουσικό διάλογο, μια μοναδική γιορτή που απευθύνεται σε όλους! Στις συναυλίες συμμετέχουν από το εξωτερικό οι: Itamar Doari: (Ισραήλ), The Bucket Boy (Matthew Pretty) (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), και από Ελλάδα οι: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βαγγέλης Καρίπης, Haig Yazdjian, Τάκης Φαραζής,  Percussion4one feat. Tigran Sargsyan, De Todas Formas, Πέτρος Βαρθακούρης, Παντελής Ντζιάλας. Θα συμμετέχουν επίσης τοπικές μπάντες από την Κρήτη: οι Topos, οι Al Hanim Trio, και οι Σκίουρο5 feat. Μαρία Κώτη.

Το Φεστιβάλ άνοιξε δυναμικά στις 22.07 με τους TOPOS, PERCUSSION4ONE feat. TIGRAN SARGSYAN  και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ.    

Στις 23.07 και ώρα 20:15 εμφανίζονται οι:

  • ΣΚΙΟΥΡΟ5 feat. ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ
  • THE BUCKET BOY (MATTHEW PRETTY)
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ

Ενώ στις 24.07 την ίδια ώρα οι:

  • AL HANIM TRIO
  • DE TODAS FORMAS
  • ITAMAR DOARI

SPECIAL MUSICIAN GUESTS

  • HAIG YAZDJIAN
  • ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ
  • ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ
  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ

 

Photo:HAIG YAZDJIAN

Στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων στις 23.07 και ώρα 11.00-12.30 θα διεξαχθεί σεμινάριο με θέμα “Κρουστά για τρεις, από τους Percussion4one” : (από 15 ετών) Ιδέες και τρόποι ενορχήστρωσης για ensemble κρουστών ! Σπίτι του Πολιτισμού, ώρα: 11:00-12:30-Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών:  Μαριάννα Τζιράκη, τηλ.  6989870159

Εξάλλου μέχρι τις 24.07 θα είναι ανοιχτές στο κοινό έκθεση φωτογραφίας και προβολή video, ως εξής:

“Ρέθυμνο: Μια διαφορετική προσέγγιση”: Έκθεση Φωτογραφίας της ομάδας «Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου» υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Καραταράκη. Ανακαλύπτοντας χρώματα και άγνωστα τοπία μέσα από τη ματιά του φωτογράφου.

“Κρουστά” : Οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την ιστορία των μουσικών οργάνων των κρουστών και τους καλλιτέχνες. Σκηνοθεσία / Μοντάζ : Γιάννης Ανδρίτσιος.

photo:THE BUCKET BOY (MATTHEW PRETTY)

ΙΝΦΟ

Rethymnon Percussion Festival

Διοργάνωση: Act for Art & Δήμος Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ

Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Services (ticketservices.gr), Πανεπιστημίου 39,  PUBLIC

Τιμές Εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Άνεργοι): 12€, Προσφορά Τριημέρου : 32€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Κάστρο Φορτέτζας Ρεθύμνου 22-23-24 Ιουλίου 2021

Πολιτιστικές Δράσεις στον Ρυθμό των Κρουστών

Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ

Είσοδος Δωρεάν

Έκθεση Φωτογραφίας 20-24 Ιουλίου: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

Προβολή: 20-24 Ιουλίου: Φορτέτζα

Εκπαιδευτικές Δράσεις: 20-23 Ιουλίου

Hashstag: #rethymnonpercussionfest

Site: www.rpf.gr

Email: [email protected]

Facebook: Rethymnon Percussion Festival

Instagram: rpf.gr

Σχεδιασμός Επικοινωνιακού υλικού και λογοτύπου: Michelangelo Bevilacqua

Κατασκευή ιστοσελίδας: Infinity Code 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Act for Art & Δήμος Ρεθύμνου Κ.Ε.ΔΗ.Ρ