The Misfits – Οι Σπεσιαλίστες

Παραγωγή: ΗΠΑ  2021 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Αστυνομική Περιπέτεια  

* ½

Σκηνοθεσία: Renny Harlin

Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, Tim Roth, Nick Cannon, Rami Jaber, Jamie Chung, Hermione Corfield, Mike Angelo, Qais Qandil.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο πασίγνωστος και χαρισματικός εγκληματίας Richard Pace στρατολογείται από μία ομάδα ασυνήθιστων διεθνών  ληστών για μία επιχείρηση κλοπής χρυσού σε μία παράξενη τοποθεσία.  Η εκτέλεση της αποστολής τους θα είναι τόσο συναρπαστική όσο τα κλοπιμαία! 

Μιλάμε όμως για εκτέλεση ε! Ο Ρένι Χάρλιν, ο Αμερικανοφινλανδός υπεύθυνος για ταινίες όπως το ανατριχιαστικό για τους λάθος λόγους Deep Blue Sea, επανακάμπτει με μεγάλο budget, νεανικό cast και με έναν σιτεμένο μεν καραμπινάτο δε και έμπειρο πρωταγωνιστή και τι καταφέρνει; Μια χαλαρή μέχρι αυτοπαρωδίας και μπαλαφάρας ταινία «κόλπου» που θυμίζει λίγο από όλα του είδους της Συμμορίας των 11, όπου τα παιδία παίζει τους τιμωρούς του διεθνούς πολιτικού εγκλήματος με αντίπαλους έναν ιδιοκτήτη ιδιωτικών διεθνών φυλακών και τις κρυφές πολιτικές διασυνδέσεις του με τον σκοτεινό κόσμο της αραβικής τρομοκρατίας. Μια πλοκή που θα μπορούσε να είναι σοβαρή σύγχρονη παραλλαγή της Ελληνίδας στο Χαρέμι και που οι δημιουργοί της αθέλητα μας τη θυμίζουν.

Ωραίος, γοητευτικός και μετρημένος ο Πιρς Μπρόσναν συνεχίζει να κολλάει ακριβά ένσημα για την κινηματογραφική του σύνταξη ενώ ο Τιμ Ροθ είναι απλά απερίγραπτος!

Κατά τα λοιπά η ξενάγηση στα αξιοθέατα του Αμπού Ντάμπι είναι θεαματική και το χρήμα της παραγωγής ρέει άφθονο και «ξεπλένει» τη σχολική παράσταση ταινίας που είναι τόσο αθέλητα αστεία που γίνεται τελικά ενδιαφέρουσα! Τώρα πως οι Απροσάρμοστοι του πρωτότυπου τίτλου έγιναν Σπεσιαλίστες στα Ελληνικά, μόνο εν Ελλάδι και Αμπού Ντάμπι αυτά! 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 12.08.21