TUS GOES INTERNATIONAL !

Ο Χρήστος Τούσης ή όπως όλοι τον γνωρίζουμε TUS έχει μεγαλώσει δυο γενιές οπαδών του ραπ και πάει για την τρίτη. Ιδιοφυής ράπερ με χρόνια δουλειάς και επιτυχίας στο χώρο, με εκατομμύρια views και μεγάλες πωλήσεις, με συνεργασίες απρόβλεπτες και με πολλούς να ενοχλούνται από το δηκτικό του χιούμορ. Αν και είναι γνωστό ότι δε μασάει τα λόγια του, εμείς τον πλησιάσαμε, τον φωτογραφίσαμε και έχουμε να σας πούμε κάποια πράγματα για τις επόμενες κινήσεις του!

Η αλήθεια είναι ότι ίσα που τον προλάβαμε πριν την αναχώρησή του για τον Άγιο Δομίνικο! Και τι δουλειά να έχει άραγε ένας Έλληνας ράπερ στο μακρινό νησί που γνωρίζουμε κυρίως από το survivor; Πολλή δουλειά και πολλές μουσικές συνεργασίες, θα σας πούμε! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, βαρέθηκε πια να βλέπει τη σκηνή στην Ελλάδα να υποβαθμίζεται συνεχώς και αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για άλλες πολιτείες, νέες εμπειρίες και διεθνείς συνεργασίες, πέρα από το στενό κύκλο της ντόπιας μιζέριας.

Επόμενοι σταθμοί στη φιλόδοξη αυτή διεθνή πορεία η Ισπανία και κατόπιν η Ιταλία ενώ τα καλλιτεχνικά αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης θα τα ακούσουμε και θα τα δούμε πολύ σύντομα. Έχοντας λοιπόν υπόψη μας ότι κάπου εδώ κοντά θα σκάσουν συναρπαστικά πράγματα με την υπογραφή του TUS, είπαμε να του κάνουμε κάποιες ερωτήσεις εφ’ όλης της μέχρι τώρα ύλης.

Διαβάστε παρακάτω τις συναρπαστικές του απαντήσεις

Είσαι σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο του ελληνικού ραπ. Κοιτώντας πίσω, πως βλέπεις συνολικά τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σου πορεία;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία μου, έχω μεγαλώσει δυο γενιές και πάω για τρίτη.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα ραπ καλλιτέχνη να αναγνωρισθεί ευρύτερα και να παραμείνει στην επικαιρότητα τώρα που έχει συρρικνωθεί η δισκογραφική βιομηχανία;

Το να είσαι διαχρονικός είναι πολύ δύσκολο, θέλει πολύ δουλειά, θέλει να είσαι αψυχολόγητος και να πειραματίζεσαι, πρώτα για να μη βαρεθείς εσύ τον εαυτό σου και μετά για να μη σε βαρεθούν οι άλλοι. Κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει στην επικαιρότητα αναγνωρίσιμος ραπ καλλιτέχνης πλέον, όσοι κάνουν ραπ δεν είναι τοσο αναγνωρίσιμοι και όσοι είναι αναγνωρίσιμοι δεν κάνουν ραπ.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει περισσότερο;

Μια καλή μουσική μπορεί να μου γεννήσει μια ιδέα, ή μια καλή ιδέα να μου γεννήσει μια μουσική, κάποιες φορές συμβαίνει το ένα κάποιες το άλλο.

Ποιες είναι οι πιο αγαπημένες σου καλλιτεχνικές συνεργασίες μέχρι σήμερα;

Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια η αλήθεια είναι, όλες με ενθουσίασαν το ίδιο για διαφορετικό λόγο η καθεμία, γι’αυτό και μπήκα στη διαδικασία να τις κάνω, δεν μπορώ να τις χωρίσω σε καλύτερες και χειρότερες, όλες είχαν τα καλά και τα κακά τους.

Το ραπ έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο κατηγορούμενο για σεξισμό, ρατσισμό και όλα τα κακά. Η δική σου αντίληψη για το ραπ ποια είναι;

Το ραπ είχε ανέκαθεν έναν ελαφρά σεξιστικό χαρακτήρα, όχι από όλους τους καλλιτέχνες αλλά από τους περισσότερους, ρατσιστικό δεν νομίζω να ειχε ποτέ, ούτε και τώρα.

Πολλές φορές η ενασχόληση των Media με την προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη επισκιάζει την προβολή της δουλειάς του; Εσένα σε επηρεάζει αυτό και πόσο;

Δεν θεωρώ οτι κάνει κακό στα καλλιτεχνικά αυτό, ίσα ίσα πολλοί άνθρωποι χωρίς κανένα απολύτως ταλέντο έχουν δουλειά σήμερα λόγω του ότι ζευγάρωσαν με κάποιον celebrity.
Εμένα δεν με πειράζει καθόλου, γιατι αν θέλει κάποιος να κρατήσει τις προσωπικές του στιγμές προσωπικές μπορεί να το κάνει.

Υπάρχουν προσωπικές κόντρες στο χώρο του ραπ ή απλά καλλιτεχνικές διαφορές;

Για μένα μόνο καλλιτεχνικές, για όσους δεν είναι καλλιτέχνες πολύ πιθανόν να υπάρχουν μόνο προσωπικές.

Πως είναι η καθημερινότητά σου τώρα που χαλαρώνουν ξανά τα μέτρα;

Δεν είμαι πολύ του έξω ούτως ή άλλως όσον αφορά την διασκέδαση, το μόνο καλό είναι ότι μπορώ να κάνω περισσότερες δουλειές και να κινούμαι λίγο πιο άνετα.

Θα λάμβανες μέρος σε τηλεοπτικό reality τύπου survivor;

Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις, αν έχω καλές χρηματικές απολαβές και καλούς συμπαίχτες γιατι όχι;

Και για το μέλλον, τι καινούργια σχέδια έχεις;

Κάποιες συνεργασίες, μικρές και μεγάλες στο εξωτερικό, γιατί το επίπεδο της μουσικής εδώ πλέον πάει απο το κακό στο χειρότερο, και εγώ οτι χειρότερο μπορούσα να κάνω το ‘χω κάνει.

Production:"MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Θένια Κούρτη

Assistant Producer: Γεώργιος Ζαχαρόπουλος

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/